Petter Stordalen er begeistret over bokbransjen. Etter å ha entret forlagsbransjen høylytt i fjor, kan han denne uken notere seg sin første førsteplass på bokhandlernes bestselgerliste. Foto: NTB Scanpix

Skal grilles på Arendalsuka

Harald Stanghelle skal spørre ut hotellkongen Petter Stordalen under årets Arendalsuka.

Hovedprogrammet for årets Arendalsuka er klart. Næringslivsprofil Petter Stordalen blir en av hovedgjestene. Seansen i Bakgården har fått navnet «Hvor går Petter Stordalen?», som blir en samtale mellom Stordalen og leder for programkomiteen, Harald Stanghelle.

Stordalen er kjent for å være suksessrik og fargerik. Han har sterke meninger om blant annet klima og integrering, står det i omtalen av programposten.

– Jeg har hatt noen samtaler med enkeltpersoner i Bakgården, og Petter Stordalen er en spennende person og en energibunt i norsk næringsliv. Jeg skal stille han spørsmål som han vil ha, og spørsmål som han ikke vil ha, forteller Harald Stanghelle.

Valget i USA

Til høsten er det ikke valg i Norge, men det er et forestående valg i USA. Dette blir tema på Arendalsuka, når Harald Stanghelle byr på USA-kveld i Bakgården. Spørsmål som stilles, er blant annet hva vi i Norge ikke ser i Donald Trump, mens amerikanske velgere vil ha fire nye år med den omstridte presidenten.

Andre tema blir norsk oljeøkonomi i global klimaomstilling, konflikten om vindkraft og psykisk helse. Det blir ungdomspartilederdebatt, og de politiske partiene skal ha sine partitimer på Kanalplassen.

Uavklart gjest

Fredag er det en programpost som heter «Den store samtalen». Den skal ledes av Anne Grosvold.

Harald Stanghelle kan på nåværende tidspunkt ikke fortelle hvem Grosvold skal ha denne samtalen med.

Arendalsuka arrangeres 10.-14. august.

Leder i programkomiteen: Harald Stanghelle.
Les også
Partilederdebatten flyttes innendørs igjen