FLYSJEF: Bjørn Tore Larsen er administrerende direktør i det nye flyselskapet Norse Atlantic med hovedkontor i Arendal. Foto: Norse Atlantic Airlines

Norse fra Arendal fikk politisk kritikk i USA

To kongressmedlemmer kalte Norse Atlantic i Arendal en «unfair player» i et brev til brev til det amerikanske transportdepartementet i frykt for en ny Norwegian-situasjon.

Da Norwegian i sin tid skulle starte transatlantiske flygninger, etablerte de seg i Irland og kunne bruke avtalen om åpent luftrom mellom EU og USA. Men de høstet sterk kritikk for å ansette billig, utenlandsk arbeidskraft og ikke gi norske rettigheter til de ansatte.

Adm. dir. Bjørn Tore Larsen i Norse Atlantic, mener de to kongressmedlemmene kommer med falske anklager.

– Vi oppfordrer folk til å holde seg til fakta og ikke høre på falske anklager. Vår dør er åpen og driften vår i fremtiden vil gi amerikanske jobber og tilby amerikanere rimelige flygninger til Europa, sier Larsen til flightglobal.com.

De to politikerne mente Norse ikke ville gi jobber i Amerika og ville nekte Norse operatør-lisens.

Norse Atlantic sier de vil operere under en norsk lisens og ansette flere amerikanere som fast ansatte kabinansatte og flygere.

OSM Aviation skal stå for bemanningen i kabinen og cockpit. .

Endringslogg:

06.04.20. kl. 13: I en tidligere versjon stod det at OSM Aviation var medeier i selskapet. Det var feil og Agderposten beklager.