Nordmenns kryptoformue sank med 3,6 milliarder i fjor

Nordmenns kryptoformue sank i fjor til 1,4 milliarder kroner, viser tall fra Skatteetaten. Dette er en markant nedgang fra 2017 da tallet lå på fem milliarder.

– Det er lav etterlevelse på dette området, og det ser ut til at den har blitt enda lavere siden vi ikke tror det har blitt færre som handler kryptovaluta, sier direktør i Skatteetaten Hans Christian Holte til E24.

Selv om flere nordmenn eier kryptovaluta enn før, har det store fallet i verdien på bitcoin og andre kryptovalutaer ført til at formuene har krympet betraktelig, ifølge avisa.

Fra 31. desember 2017 til samme dato i 2018 falt norske kryptoformuer fra 5,0 til 1,4 milliarder kroner – noe som er en nedgang på 72 prosent.

Samtidig var det kun 7.000 eiere av kryptovaluta som innrapporterte formuen sin til skattemyndigheten i fjor. Dette er 1.000 færre enn året før, og betyr at bare 11,7 prosent av nordmenn som eier kryptovaluta rapporterte det på skattemeldingen.

Bitcoin-prisene har det siste året hentet seg inn, og ligger nå på over 10.000 dollar per stykk igjen. Den har holdt seg på dette nivået siden i sommer, ifølge E24.

(©NTB)

Illustrasjonsbilde: Bitcoin appen på mobil. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix