Trond Straume er administrerende direktør i Volue med kontorer i Arendal. Foto: NTB SCANPIX

Lokalt selskap rammet av cyberangrep

Arendals-selskapet Volue ble onsdag rammet av et dataangrep som på kort sikt vil gå utover virksomheten.

Selskapet, som er et datterselskap av Arendals Fossekompani og har lokaler på Langbryggen, rapporterte selv om angrepet i en børsmelding.

– Vi satte umiddelbart ned vår datasikkerhetsgruppe og startet tiltak. Alle berørte områder ble skrudd av og backup-løsninger tatt i bruk så langt det lot seg gjøre. Vi har fått støtte fra eksterne datasikkerhetspartnere i å nøytralisere angrepet, sier administrerende direktør Trond Straume i meldingen.

HOLDER TIL HER: Volue holder til på Langbryggen i Arendal. Foto: Jon Andreassen

Har fått bistand

Overfor næringslivsnettstedet E24 utdyper Straume at relevante myndigheter er informert, og at de har fått bistand og holdt sine kunder fortløpende oppdatert.

– Første prioriteten er å sørge for sikker og upåvirket drift for kundene. På kort sikt vil angrepet påvirke produksjonen vår, men det er for tidlig å si noe om når vi kan vende tilbake til normal driftssituasjon, samt hva de fullstendige operasjonelle og finansielle påvirkningene vil bli, skriver han i e-posten til E24.

Ifølge meldingen er det selskapets teknologioperasjoner som er rammet.

I mars i fjor ble det kjent at Arendals Fossekompani samlet selskapene Wattsight, Powel, Markedskraft og Scanmatic i et nytt, internasjonalt konsern som fikk navnet Volue.

– I sum er dette starten på et selskap som Europa ikke har sett maken til. Vi har store forventninger til Volue, som løser utfordringer knyttet til vår tids største megatrend: Det massive skiftet fra fossil til fornybar energi. På sikt vil vi vurdere å børsnotere Volue, uttalte administrerende direktør Ørjan Svanevik i Arendals Fossekompani da nyheten ble kjent.

Stort selskap

I 2019 omsatte de fire selskapene for over 800 millioner kroner. Totalt har Volue 2.200 ansatte i Norge og Europa.

Direktør Straume fortalte den gang at konsernselskapet tror på 100 nye ansatte i Arendal fordelt på de fire datterselskapene.

Arendals Fossekompani (AFK) er et industrielt investeringsselskap som eier energi- og teknologirelaterte selskaper med et internasjonalt nedslagsfelt, og omsatte tett for på 5 milliarder kroner i 2018.

Konsernet har 2.200 ansatte.