ØNSKER SØNDAGSÅPENT: Stortingsrepresentant Åshild Bruun-Gundersen (Frp) vil ta opp regelverket rundt søndagsåpne butikker med næringsministeren. Her fotografert i forbindelse med Stortingets debatt om liberalisering av bioteknologiloven i forrige uke. Foto: NTB Scanpix

Klager på søndagsforbud til næringsministeren

– At butikker nektes å ha søndagsåpent om sommeren, er høl i huet, mener stortingsrepresentant Åshild Bruun-Gundersen (Frp).

Vedtaket fra Fylkesmannen i Agder, som avslår søknaden om søndagsåpne butikker i Arendal sentrum i juli, skaper sterke reaksjoner. Arendal innfrir ikke kriteriene for å få dispensasjon, fordi omsetningen er stor hele året, og er dermed ikke avhengig av inntekter fra turistbasert handel i sesong.

Les også
Avgjort etter mange års debatt: Arendal får ikke ha søndagsåpent i sommer

Stortingsrepresentant Åshild Bruun-Gundersen fra Arendal reagerer kraftig på vedtaket.

– Dette er helt uholdbart. Alle oppfordres til å feriere i Norge, og da må butikkene være åpne. Stortinget behandler tiltakspakker på rekke og rad for å holde næringslivet i gang. Å få lov til å holde åpent på søndager om sommeren, er et enkelt tiltak, mener Bruun-Gundersen.

Hun skal ta opp saken med næringsminister Iselin Nybø (V) i begynnelsen av neste uke. Bruun-Gundersen mener at dette er et hastetiltak for næringslivet, spesielt i sommer etter koronapandemiens utbrudd.

– Mener du at alle kommuner i Norge, uavhengig av størrelse og omsetning, bør få ha søndagsåpne butikker om sommeren?

– Ja, og jeg mener at butikkene bør få bestemme dette selv. Eventuelt kan det avgjøres av kommunestyret, som kjenner det lokale næringslivets behov. Dette bør ikke være en sak for Fylkesmannen, mener Bruun-Gundersen.

Les også
– Dette henger ikke på greip
Les også
Fylkesmannen om søndagsåpent: – Ikke mulig å klage
Les også
Her får de holde åpent på søndager