KJØPER:: Lars Fredrik Windfeldt har kjøpt Doktorhuset på Lyngør. Salgssummen er trolig på over 40 millioner kroner. Foto: Privat

Investor sikret seg en av Sørlandets dyreste eiendommer - Doktorhuset på Lyngør er solgt

Investor Lars Fredrik Windfeldt har kjøpt Doktorhuset i Lyngør. Etter alt å dømme et av de dyreste boligkjøpene gjort på Sørlandet.

– Nå bød det seg en mulighet. Det føles godt og riktig å gjøre dette, sier Lars Fredrik Windfeldt til Tvedestrandsposten.

Det var lokalavisen som først omtalte salget av den spektakulære eiendommen på Lyngør.

Det er boplikt på eiendommen.

Til Agderposten forteller investoren og mangemillionæren at han har stor kjærlighet for Lyngør - og at kjøpet av Doktorhuset ikke er en eiendomsspekulasjon.

– Nei, tvert om - dette er det stikk motsatte. Dette er gjort med et veldig stort hjerte for Lyngør, en plass som har vært svært viktig for meg - gjennom hele mitt liv. Denne handelen har ingenting å gjøre med det jeg driver med resten av året, sier eiendomsinvestoren til Agderposten.

– Et ankerpunkt

Windfeldt forteller at Lyngør har vært et ankerpunkt hans tilværelse siden 1957.

– Jeg har vært på Lyngør siden jeg var to år gammel. Mine foreldre leide et hus her ute i 1957. Her var vi de første årene, frem til de fikk kjøpt en tomt i 1960. Helt siden den gang har Lyngør hatt stor betydning i mitt og min families liv, sier han.

Etter tomtekjøpet for 60 år siden fraktet faren en hytte, som var blitt bygd i Oslo, med lastebil ned til Tvedestrand. Der ble den demontert og fraktet ut - planke for planke - til Lyngør. Så ble den bygd opp igjen i Skåvika, med utsikt mot Lyngør fyr.

– Min far døde tidlig og jeg overtok stedet fra mine foreldre tidlig på 90-tallet, forteller mangemillionæren.

Aldri på markedet

Doktorhuset på Lyngør ble i 2013 kjøpt av de engelske brødrene Ian og Hugh Laing. Selger den gang var Anders Marcussen og hans familie, som hadde eid den unike eiendommen i flere generasjoner. Kjøpesum da: 32 millioner kroner.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Lyngør-perle solgt for 32 millioner kr

Brødrene har drevet omfattende restaurering av både eiendom og bygninger.

– Selger har eid stedet i syv år og har på den tiden gjennomført en svært omfattende totalrenovering. Byggene her ute er nå i en imponerende god stand. Alt de har gjort her har vært med en utrolig «commitment» og et fokus på detaljer og kvalitet. De har i imponerende grad vært kompromissløse i sitt ønske om å gjenskape stedet tidshistorisk helt hundre prosent riktig, sier den nye eieren.

Windfeldt forteller at han ble gjort oppmerksom på at brødrene kanskje kunne tenke seg å selge for en liten stund siden.

– Jeg har kjent dem siden de kjøpte her i 2013 og jeg fikk et tips om at de vurderte å selge. Jeg tok da kontakt og det ble en transaksjon av det, sier han til Agderposten.

Eiendommen var aldri på det åpne markedet.

DOKTORHUSET: Investor Lars Fredrik Windfeldt har kjøpt Doktorhuset og 97 mål på Lyngør. Foto: Arkiv

Over 40 millioner

Alle papirer på salget ble underskrevet fredag før pinse. Investoren ønsker ikke å fortelle hva kjøpesummen er.

Etter det både Agderposten og Tvedestrandsposten erfarer er salgssummen på over 40 millioner kroner.

I en uttalelse fra de to engelske selgerne skriver de at de nå selger fordi de ikke får brukt drømmestedet i Lyngør nok.

– Vi har elsket Lyngør siden første gang vi seilte forbi for mange år siden, og vi var henrykte over å kjøpe Doktorhuset i 2013. Planene våre var alltid langsiktige. Vi har gjennomført en stor renovering av husene, låven og hagene etter de høyeste standarder, skriver de to.

– Vil bli elsket

Brødrene understreker at de hadde håpet å tilbringe mange og lange ferier i Lyngør, både med familie og venner, i uoverskuelig framtid. Slik gikk det ikke.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jobbene og livene våre i England har blitt mye travlere enn vi hadde sett for oss. Vi får ikke reist så ofte til til Lyngør som vi hadde håpet og drømt om, sier de.

Da koronapandemien slo inn over verden for noen måneder siden ble det ytterligere klart for de to eierne at det var på tide å selge.

Men ikke til hvem som helst.

– Lars Windfeldt og hans familie, som vi har kjent siden vi kjøpte på Lyngør, kontaktet oss forrige måned. Det var med tungt hjerte at vi bestemte oss for å selge, men vi vet at de er kvalifiserte til å overta forpakterrollen for denne unike eiendommen. Vi vet at stedet vil bli elsket, tatt vare på og brukt av en engasjert Lyngør-familie, skriver de to.

– Kysthistorie

– Det brødrene Laing har gjort her ute er fullstendig enestående. Eiendommen vi nå overtar er i en unik stand. De har brukt betydelige midler på dette for å ivareta eiendom og bygninger for ettertiden. Dette er snakk om kystkultur og kulturhistorie, sier Windfeldt.

Han understreker at han og familien er seg sitt ansvar bevisst når de nå overtar det unike stedet.

– Jeg håper og tror at jeg blir en fornuftig og god eier av dette unike stedet, sier han til Agderposten.

I tillegg beholder familien eiendommen i Skåvika som foreldrene kjøpte i 1960.

– Min kone og jeg har fem barn og de har igjen begynt å få barn. Det har vært viktig for meg at mine barn - og deres barn igjen - får et nært forhold til Lyngør. Og at de skal ha mulighet til - og at det skal være plass til - at hele storfamilien kan komme hit i fremtiden. At dette stedet blir et gravitasjonspunkt i alle våre liv, sier han.

DOKTORHUSET: Investor Lars Fredrik Windfeldt har kjøpt Doktorhuset og 97 mål på Lyngør. Foto: Arkiv