Mediebedriften har holdt til i Østregate siden rundt 1960. Før den tid, lå avisen i Vestregate 9, nederst i Strømsbuveien.

– Redaksjonen gleder seg til å flytte inn i nye og bærekraftige lokaler, og vi ønsker å ta leserne med på reisen, sier avisens sjefredaktør Katrine Lia.

Det er direktør for forretningsutvikling Øyvind Klausen i Polaris Media Sør som har ledet prosjektgruppa i jakten på avisas nye arbeidssted.

– Dette er en historisk dag av to årsaker. Vi forlater bygget hvor avisen ble voksen - og vi flytter inn i et bygg som skal ta oss videre inn i fremtiden, sier Klausen.

Et av alternativene har vært å renovere dagens bygg i Østregate, som i april i fjor ble solgt til United Bakeries-eier Remi Goulignacs eiendomsselskap Glitner Eiendom for flere titalls millioner kroner.

FLYTTER HIT: Agderposten flytter til Kirkegaten 1 og 3 (gul og hvit bygård) på denne skissen. Her vises også hvordan fasaden vil bli dersom dagens planer gjennomføres. Foto: SKISSE

– Tettere på byen

I stedet for oppussing av nåværende lokaler, falt valget på den store eiendommen i Kirkegaten i Pollen hvor restauranten Smashed Burger og klesbutikken Oak har lokalene på bakkeplan.

Agderposten skal holde til i resten av bygget, og mediebedriftens ekspedisjon vil ligge i 2. etasje.

– Ved å flytte til Pollen ønsker Agderposten å komme enda tettere på byen. Vi tror også de nye lokalene innbyr til debatter og lesermøter på en svært god måte, ikke minst under Arendalsuka, sier sjefredaktør Lia.

– Det å være i sentrum av Arendal har vært et kriterium for oss som har staket ut kursen for avishusets nye lokaler. I Pollen vil vi bli veldig synlige i bybildet. Vi har stor tro på at dette vil bli et flott kontorbygg for våre 75 medarbeidere, og samtidig skape et trivelig, godt og moderne klima mellom de syv ulike fagmiljøene vi har i Agderposten, sier Klausen.

GLAD: Denne store leiekontrakten gjør at vi kan få være med å utvikle «plommen i egget», nemlig Pollen, sier eiendomsinvestor Einar Johansen. Foto: Frank Johannessen

– En gledens dag

I mars i år ble det kjent at Einar Johnsen Eiendom hadde kjøpt Kirkegaten 1 i Pollen.

Det ble raskt kjent at han hadde inngått en leiekontrakt med Smashed Burger i 1. etasje, hvor det i årevis har vært restaurantdrift.

Nå har selskapet altså inngått en avtale med Agderpostens eier Polaris Media Sør.

Daglig leder Einar Johnsen er svært fornøyd med at ny leietaker er på plass.

– Dette er absolutt en gledens dag. I Arendal er det ikke mange arbeidsplasser som er så stor som Agderposten. Denne store leiekontrakten gjør at vi kan få være med å utvikle «plommen i egget», nemlig Pollen, sier Einar Johnsen til Agderposten.

Totalrenoveres

På toppen av Kirkegaten 1 og 3 skal det trolig lages takterrasse, slik det er på toppen av Tollbodgaten 1. Alt innvendig skal rives for å skape et moderne mediehus.

– Denne bygården skal nå strippes helt ned til betongen og bygges opp igjen. Vi ser frem til å utvikle bygget med huseier Einar Johnsen. Han har vært utrolig profesjonell og tenker virkelig på byutvikling, sier direktør for forretningsutvikling i Polaris Media Sør, Øyvind Klausen.

Einar Johnsen tør ikke love en konkret dato for når lokalene er klare for innflytting.

– Det avhenger av prosessen med kommunen, men vi har et realistisk mål om at alt er klart i slutten av 2024, sier Johnsen.