SKAL LEDE ARBEIDET: Dr. Rahul Fotedar, CTO i Morrow Batteries. Foto: Morrow Batteries

Han skal lede arbeidet på fabrikken i Arendal: - Vi har mulighet til å starte et europeisk batterieventyr

Doktor Rahul Fotedar skal lede arbeidet med å utvikle neste generasjon batterier i batterifabrikken i Arendal.

– Klimakrisen er den største utfordringen vi står overfor. Mange mennesker vil bli berørt, også i India der jeg kommer fra. Morrow Batteries har en ambisjon om å produsere verdens mest bærekraftige batterier. Jeg ser frem til å bidra med å utvikle energiløsninger for fremtiden som samtidig legger til rette for utslippsreduksjoner. Dette skal vi gjøre ved å utvikle en grønn verdikjede innenfor batteriproduksjon i Norge.

Det sa Dr. Rahul Fotedar, nyansatt chief technology officer (CTO) i Morrow Batteries, i en pressemelding for en drøy måned siden. Da hadde han akkurat flyttet fra Sveits til Oslo.

Les også
Arendal får batterifabrikken

– Vi er veldig glade for å ha Rahul med på laget. Han har en doktorgrad i batteriteknologi og solid erfaring, som blant annet inkluderer utvikling av ulike batteriteknologier, erfaring med batteriforskning og entreprenørskap. Han har hele pakken, roste Terje Andersen, CEO i Morrow Batteries.

Batterieventyr

Rahul tok sin doktorgrad i oppladbare litium-ion batterier i Zürich. Etter å ha fullført doktorgradsstipendiatet jobbet Rahul som forsker ved Institutt for energiteknikk i Norge. Han var også med å starte Graphene Batteries. Fra Norge fortsatte reisen til Hilti Group i Liechtenstein, der Rahul ble ansatt som batteriekspert. Nå er han tilbake til Norge og Morrow Batteries, åtte år etter at han sist forlot landet.

– Jeg tror vi har en god mulighet til å starte et europeisk batterieventyr med utgangspunkt i Norge nå, sa Fotedar i pressemeldingen, og forklarte:

– Industrien i batteriverdikjeden er ennå ikke konsolidert. Frem til nå har mye av teknologien blitt kopiert, ikke videreutviklet. I tillegg kontrolleres markedet i dag hovedsakelig av de store asiatiske batteriselskapene, derfor er det behov for flere europeiske utfordrere. Det å kjøpe ferdigproduserte fabrikker fra en av de store asiatiske aktørene er ikke en god løsning for fremtiden, da vil vi alltid være teknologisk bakpå. Her har vi alle muligheter til å bygge, utvikle og produsere egne batterier, sa han.

Morrow Batteries har som ambisjon å bygge opp et teknologiteam i verdensklasse, og har ansatt fire personer med doktorgrad fra India, Sveits, Tyrkia og Polen.

PS! Disse sitatene er fra før Arendal ble bekreftet som lokasjon for fabrikken.

Les også
Arendal gjør seg lekker: «Dette tilbyr vi Morrow Batteries»