Saltrød senter har fortsatt ikke vinmonopol. Foto: Marit Elisabeth Strand

Det er gått fem år. - Nå har vi unik mulighet til å få vinmonopol her

I 2015 vedtok bystyret at det skulle arbeides for vinmonopol på Saltrød senter, for å få fart på handelen i Arendal øst. Nå kan det bli muligheter for at Arendal får sitt andre polutsalg.

– Jeg synes det er helt merkelig at Arendal, med flere enn 45.000 innbyggere, bare har ett vinmonopol. Nå er vi nødt til å gripe muligheten, for slike sjanser får man ikke hver dag, sier Høyres gruppeleder Geir Fredrik Sissener.

Les også
Det ble bestemt for fire år siden, men det er fortsatt ikke vinmonopol her

Han viser til at Kiwi kan fremleie 400 kvadratmeter på Saltrød senter.

– Et vinmonopol trekker kunder, og vil bidra til vekst og utvikling. Saltrød trenger å bli revitalisert, og hele senteret vil straks bli mer attraktivt. Nå er det viktig at vi politikere holder trøkket oppe, sier Sissener.

Han viser til at langt mindre steder enn Arendal øst har vinmonopol.

– For eksempel Froland og Brokelandsheia, som har langt mindre nedslagsfelt. Et pol på Saltrød vil være det nærmeste for omlag 15.000 personer. Kristiansand hadde tre vinmonopol før kommunesammenslåingen, sier Sissener.

ØNSKER VINMONOPOL: Høyres gruppeleder Geir Fredrik Sissener. Foto: Elisabeth Grosvold

Vinmonopol på Saltrød var ett av innspillene i prosjektet «utvikling av Arendal øst» i 2013-2016.

Tidligere har daglig leder i Apotek 1 Mohammed «Mois» Karouni og Sonja Jenssen, styreleder i Saltrød og omegn nærings- og interesseforening (SONIF), slått fast at et vinmonopol vil trekke både kunder og butikker til bydelen.

Les også
Slik vil de bli kvitt østkantstempelet

Høsten 2019 spurte bystyrerepresentant Benedikte Nilsen Glommen (H) ordføreren i en interpellasjon om når Saltrød får vinmonopol.

- Saltrød senter, som for få år siden var et senter i vekst, er forblitt i stagnasjon. Vi er mange som nå lurer på hva som er status for etablering av vinmonopolutsalg på Saltrød. Når kan en se for seg at dette kommer? spurte Nilsen Glommen.

Da pekte ordfører Robert C. Nordli (Ap) på at det først bygges et stort helsehus på stedet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Når nytt helsehus er etablert på Saltrød, vil området i langt større grad enn i dag fremstå som et senter, og tidspunktet kan da være inne til å ta nye initiativ overfor Vinmonopolet dersom bystyret ønsker det, svarte han blant annet.

Les også
Ordføreren: Helsehus må komme før vinmonopol her

– Det er ingen grunn til å vente på helsehus. Vi sender utfordringen til Vinmonopolet, sier Sissener.

Agderposten har ikke lyktes å få en kommentar fra Kiwi.