annonse

Skrap ruta

FÅ DET VEKK
FÅ DET VEKK: Slumser man med vindusskrapingen er man både en fare i trafikken og i fare for å få bot. (Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix)

Når kulda setter inn, kommer frosten på bilruta. Og du kan miste førerkortet om den ikke er skikkelig skrapet.

  • NTB

– Veitrafikkloven er helt klar. Den som kjører, skal ha tilstrekkelig utsyn til alle sider. Det betyr at verken snø, is, dugg eller annet skal hindre eller redusere sikten og trafikksikkerheten, sier Roger Ytre Hauge, fagsjef på motor i Frende Forsikring, i en pressemelding.

Bot er den vanligste reaksjonen fra politiet når de stopper biler uten tilstrekkelig sikt. Hvert år skriver UP ut flere hundre bøter for dette. Vanligvis er boten på 2000 kroner, men du risikerer også høyere forelegg eller å miste førerkortet.

– Da gjør vi en konkret vurdering av hvor grovt dette var, og du kan få et ordinært forelegg på 5000 kroner og oppover. I tillegg fastsettes ofte et tap av førerretten på tre måneder eller mer, sier UP-sjef Runar Karlsen.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse

annonse