annonse

Rekordlavt utslipp

CO2-REKORD
CO2-REKORD: En stor andel ladbare biler gjort at CO2-utslippet fra nybilparken aldri har vært lavere (Foto: Morten Abrahamse)

Det gjennomsnittlige utslippet fra de nye personbilene som ble registrert i september, har aldri vært lavere. 71 gram CO2 per kilometer er 17 gram lavere enn samme måned i fjor.

  • NTB

– Det er det laveste CO2-utslippet vi noen gang har registrert. Det kommer av at stadig flere velger ladbare biler, enten elbiler eller ladbare hybrider. Årsaken er nok at tilbudet av slike biler er større i år enn på samme tid i fjor. Og at det kommer stadig flere elbiler med lengre rekkevidde i bilbutikkene, sier direktør Øyvind Solberg Thorsen i Opplysningsrådet for Veitrafikken i en pressemelding.

Nullutslippsbilene sto for en markedsandel på 28,6 prosent, mens hybridbilene hadde 31,4 prosent. Av de 4235 hybridbilene var 2674 ladbare.

Totalt ble det registrert 13.484 nye personbiler i september. Så langt i år er tallet 116.358, noen få hundre over fjorårstallet.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse

annonse