annonse

Interessen er enorm

TO VERSJONER
TO VERSJONER: Kona blir tilgjengelig med to forskjellige batteripakker. (Foto: Morten Abrahamsen / NTB tema)

  • Morten Abrahamsen / NTB

Neste år kommer Hyundai med en ny elbil på det norske markedet som vekker stor forhåndsinteresse.

Nylig ble det klart at Hyundai Kona kommer med to batteristørrelser, på 39 eller 64 kWh, og responsen fra norske kunder har ikke latt vente på seg. I løpet av den første uka etter at spesifikasjonene ble offisielle, har importøren fått vel 6000 henvendelser fra folk som er interessert i å skaffe seg en elektrisk Kona. Oppgitt rekkevidde er henholdsvis 30 og 50 mil.

– Interessen er enorm. Jeg satte nesten kaffen i vrangstrupen da jeg åpnet interessentlisten mandag morgen. Mer enn 2500 nye interessenter på skarve tre dager var ellevilt, sier markedsdirektør Christian Stenbo hos Hyundai Norge.

Uviss pris

Hva bilen skal koste er ikke klart, men importøren sier den skal prises «aggressivt».

Stenbo sier de nå forbereder seg på den store interessen og regner med at bilene skal leveres fra juni neste år. Han tror de skal håndtere det, men indikerer at det kan bli ventetid.

– Vi forventer riktignok god tilgang på bil, men vi er forberedt på at det trolig kan bli noe ventetid også på denne elbilen. Underveis vil vi naturligvis holde både kunder og forhandlere løpende oppdatert om forventet leveringssituasjon.

Stenbo forteller at fabrikken er godt informert om den store etterspørselen etter elbiler i Norge, og at de vil justere produksjonen basert på interessen.

Importøren skal også være i gang med å forberede forhandlerne på den nye modellen.

– Forhandlernettverket i Norge har kapasitet til å håndtere neste års forventede volumer av både kunder og leveringer, sier Stenbo.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse

annonse