annonse

Hurtiglader Europa

LADENETT
LADENETT: Energiselskapet E.ON har begynt utbyggingen av et europeisk hurtigladenettverk (Foto: Produsenten )

Energiselskapet E. ON har startet utbyggingen av hurtigladestasjoner i Europa, som skal gjøre det langt enklere å ta med elbilen på Europa-tur.

  • NTB

Den første av flere hundre europeiske hurtigladestasjoner står nå klar på den tyske motorveien A3 ved Autohof Strohofor i Geiselwind, mellom Würzburg og Nürnberg.

– Den nye ladestasjonen er en smugtitt inn i fremtiden. Fremover vil alle elbilister kunne kjøre betraktelig lengre på én opplading, og selve oppladingen vil ikke ta lengre tid enn å lese en avis, sier Tore Harritshøj, administrerende direktør i E. ON Danmark, i en pressemelding.

Ladestasjonene skal tilby 150 kW lading, med oppgraderingsmuligheter til 350 kW, og skal stå med 12 til 18 mils avstand på de europeiske motorveiene.

E. ON sier dette gir elbilene mulighet til å lade opp 40 mils kapasitet på 20 minutter.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse

annonse