annonse

Store på både vare- og personbiler

ÆRLIGHET VIKTIG
ÆRLIGHET VIKTIG: Havva Mo og Dagfinn Noddeland setter ærlighet overfor kundene høyt. (Foto: )
KLARE TIL Å HJELPE
KLARE TIL Å HJELPE: Delesjef Geir Ove Skjørsæter og Frode Gundersen er alltid klare til å hjelpe kundene. (Foto: )
: (Foto: )
: (Foto: )
Fra venstre
GRUNN TIL Å SMILE: Dagfinn Noddeland, Trygve Nystøl Nilsen, Havva Mo, Atle Tunsberg og Fredrik Sandberg Nilsen opplever godt salg hos Arendal Auto. (Foto: )
: (Foto: )
: (Foto: )
POPULÆR
POPULÆR: Ford Kuga er en av bilene det selges godt med. (Foto: )

Arendal Auto merker stadig økende interesse for varebilene de tilbyr. Det gjør at rundt halvparten av bilene de selger hvert år er innen dette segmentet.

  • Tore Myrberg

Markedet for varebiler er stort i Aust-Agder. Det gjør at satsingen mot næringslivet er viktig for bilforhandlerne. Og det er ingen hemmelighet at Ford har mye å tilby innen nettopp varebiler.

– Ford er størst på varebil i Europa. Men, også her hjemme ligger vi høyt oppe. Både i Aust-Agder og i Norge er Ford det nest mest solgte varebilmerket, forteller daglig leder Dagfinn Noddeland hos Arendal Auto.

Lang historie

Arendal Auto har en lang historie med Ford bak seg. Bedriften ble etablert tilbake i 1963, men da med en annen eier enn den som er i dag.

– Jeg jobbet selv her som bilselger fra 1969 til 1975, og i 2001 kjøpte jeg bedriften. Det skjedde etter at jeg fikk en telefon fra tidligere eier om jeg var interessert i å kjøpe. 14 dager senere var handelen gjennomført, forteller Havva Mo.

Nå 17 år etter synes han det har vært store endringer i bransjen.

– Bilmarkedet har endret seg kraftig. Jeg har jo solgt BMW i 30 år, Mitsubishi i 40 år og også Opel i mange år. En av tingene jeg ser er at forskjellen mellom premium-merkene og de andre har blitt visket ut. Ford har løftet seg i løpet av disse årene. I dag har jeg vondt for å se den store forskjellen på biler fra de forskjellige merkene når de koster det samme.

Mange lojale

Som 71-åring er fortsatt Havva ofte å se i lokalene til Arendal Auto, selv om han strengt tatt ikke behøver.

– Jeg kommer og går som det passer meg, og trives med å snakke med kundene. Og det er faktisk enkelte kunder innimellom som jeg kjenner igjen fra begynnelsen av 70-tallet, men det begynner naturlig nok å bli lenge mellom dem nå. Det er jo snart 50 år siden, sier Mo.

Og det er mange lojale kunder som kommer inn for å erstatte sin nåværende Ford med en ny av samme merke.

– Vi har kunder som har kjøpt både 10, 15 og 20 biler hos oss over tid, sier Dagfinn Noddeland.

Jevnt salg

Kanskje er det dette som gjør at bilsalget har holdt seg jevnt over tid.

– Vi selger rundt 500 biler i løpet av året, og det har holdt seg ganske stabilt. Dette er jevnt fordelt mellom nybil og bruktbil, og er også jevnt fordelt mellom privat- og varebil.

Noddeland tror bredden de har innen varebiler er en av de avgjørende faktorene for at kundene velger nettopp Arendal Auto.

– Fords biler er godt ansette i markedet. En liste som Courier, Connect, Custom i utallige variasjoner, pickupvarianten av Ranger og den store Transiten gjør at vi har de riktige produktene.

Store og små kunder

Gjennom den offentlige OFA-avtalen leverer Arendal Auto mange biler til kommunene Risør, Arendal, Tvedestrand, Froland og Grimstad.

– Denne avtalen er vi inne i for fjerde gang, og den har vært for tre år av gangen. Nå er dette blitt fire, og vi leverer mange biler som følge av avtalen. Men, det er bedriftene som vi selger mest til. Vi har mange store firma innen sånn som elektrikere og rengjøring som gir volum. Men, også enmannsbedrifter.

Totalt gjør dette at Arendal Auto har en organisasjon på 22 ansatte fordelt rundt på forskjellige funksjoner.

– Vi har et mekanisk verksted her i våre egne lokaler, mens vi samarbeider med Auto-Car på Stoa på karosseri. Vi har også en stor deleavdeling, og en egen mann som jobber med klargjøring av nye og brukte biler. Og vi får i disse dager på plass en ny vaskemaskin som i tillegg til vår egen bruk også er åpen for andre med betalingsautomat.

Ærlighet er viktig

I en bransje hvor det skjer mye, og hvor ting endres fort, ser Dagfinn Noddeland lyst også på årene som kommer. Samtidig innrømmer den daglige lederen at han er spent.

– Når du ser volumet vi klarer å holde ser det lyst ut. Hva som skjer videre i framtiden er vanskelig å si noe om. Det snakkes mye om selvkjørende biler og bildeling, men jeg tror folk i lang tid framover ønsker å ha bilen sin stående på utsiden.

Han tror Arendal Auto har en plass i framtiden gjennom den tilliten man har bygd opp hos kundene.

– Ærlighet er viktig, og det samme er det at man opptrer rett og rimelig overfor folk. Om det oppstår uenighet, så har vi økonomi og ryggrad til å oppføre oss ordentlig. Du kan vinne en sak, men tape kunden. Og om kunden ikke kommer tilbake, har vi tapt uansett. Så vi jobber hele tiden med at folk skal oppleve kvalitet i alt når der er i kontakt med oss.

tomy@agderposten.no


annonse

annonse

annonse