annonse

Stadig flere velger leasing

FOLK VIL LEASE
FOLK VIL LEASE: Jostein Tellefsen hos Sigmund Aasen AS merker at leasing blir aktuelt for stadig flere. (Foto: Tore Myrberg)

Usikkerheten rundt hvordan biler vi kjører om noen få år, gjør at flere nå velger å lease framfor å kjøpe. Nylig holdt Sigmund Aasen AS jubileumsuke, og mange av kontraktene som ble skrevet gjaldt nettopp leasing.

  • Tore Myrberg

Jostein Tellefsen er ikke overrasket når kundene ser på muligheten til å lease sin kommende bil.

– Mange spør om leasing på fossile biler, noe som nok skyldes at de er usikre på hva som skjer framover. Denne usikkerheten skyldes det som står i avisene. Om man leaser, gjelder jo det som regel for tre år, og folk forventer at verden skal ha kommet mye lengre i løpet av denne perioden, sier Tellefsen.

Positivt for forhandler

Han ser mange fordeler i dette også for en bedrift som Sigmund Aasen AS.

– Vi har jo dieselbiler som vi vet fungerer veldig bra for kundene, og når kunden ikke vet hvor det med dieselbil står om tre år er leasing et fornuftig valg. Og gjenkjøpsverdien på disse bilene er fortsatt god, da vi er sikre på å selge mange bruktbiler med fossilt drivstoff også i framtiden.

Nettopp det at gjenkjøpsverdien for denne type biler ikke er justert ned, gjør det attraktivt å lease i den perioden vi nå er inne i.

– I tillegg kommer det nye regler om avgifter fra 1. september, og da vil prisene stige. Så det er veldig lurt å lease nå.

Går for standard løsninger

De som skriver avtaler om leasing, har en tendens til å følge samme mal. Det mest vanlige er at bilen leases for tre år, med en årlig kjørelengde på 15 000 kilometer.

– Det gjør at bilen fortsatt har en høy gjenkjøpsverdi når de tre årene er over. Men, det er mange som ønsker å fortsette leasingen på samme bilen eller som ønsker å kjøpe den etter de tre årene. Og da er vi selvsagt fleksible, sier Tellefsen.

I tillegg til den månedlige leien, betaler man også en engangssum ved leieforholdets start.

– De som skal lease må ha 10 prosent som minimum innskudd. Det er en billig inngangsbillett, og det er mange som heller vil betale mer for å få en lavere sum å betale hver måned.

Forutsigbart

Det som er viktig å vite når man leaser bil, er at man må gå kontraktstiden ut. I tillegg skal bilen være skadefri når den leveres tilbake.

– Kunden må sørge for forsikring, vedlikehold og service i perioden, med mindre de har kjøpt en pakke hvor dette er inkludert.

Samtidig er kostnadene rundt bilholdet forutsigbart, og man kan levere tilbake bilen etter tre år for å gjøre en ny vurdering på om du skal lease eller eie. Som et eksempel på kostnaden, trekker Jostein Tellefsen fram et regnestykke på en Mazda MX-5.

– Den koster 349 000 kroner i kjøp. Som leasing kan du betale 47 000 i innskudd og 3400 kroner i månedsbeløp for å kjøre en klassiker i tre år. En langt rimeligere bil slik som Mazda 2, vil koster 27 000 i innskudd og 1829 kroner i måneden, avslutter Tellefsen.

tomy@agderposten.no

annonse

annonse

annonse