annonse

Samlet mange tiår med Volvo

Foto
Foto: Tore Myrberg (Foto: )
Foto
Foto: Tore Myrberg (Foto: )
Foto
Foto: Tore Myrberg (Foto: )
Foto
Foto: Tore Myrberg (Foto: )
: (Foto: )
MYE NOSTALGI
MYE NOSTALGI: Volvoentusiaster fra fjern og nær var første lørdagen i juni samlet til Sørlandstreffet utenfor JM Auto. Der var det mye nostalgi og blankpussede biler. (Foto: Tore Myrberg)
Foto
Foto: Tore Myrberg (Foto: )

Det var liten tvil om hva som er favorittbilen til de som samlet seg til Sørlandstreffet utenfor JM Auto første lørdagen i juni. Her handlet det om Volvo så langt øyet kunne se.

  • Tore Myrberg

Sørlandstreffet er et tradisjonsrikt treff som startet opp på Holt campingplass i Tvedestrand i 1999. Etter hvert vokste treffet seg stort, og i år var det tredje året entusiastene samlet seg på den store plassen hos JM Auto i Arendal.

– Vi synes dette er moro. Her kommer det mellom 70 og 100 biler fra hele landet, ja Sverige også. Det forteller litt om Volvo som varemerke. I tillegg er det jo et spenn i alderen på bilene som er med å vise deler av den reisen Volvo har hatt, forteller daglig leder Ove Hagen hos JM Auto.

Glad for samarbeid

Også arrangøren av Sørlandstreffet setter pris på muligheten til å bruke fasilitetene JM Auto kan by på.

– Der vi er nå er det veldig lettvint for oss. Stor plass, tilgang til toaletter og ikke minst damene fra Grane Håndball som har kiosk under treffet. Alt er lagt til rette, så vi er veldig godt fornøyd med å få ha det hos JM Auto, sier Vidar Stebekk.

På årets treff deltok det rundt 70 biler, noe Stebekk er godt fornøyd med.

– Det er litt mindre enn vanlig, men været tatt i betraktning er vi veldig fornøyde. Det var over 30 grader i skyggen, og da blir det varmt på asfalten.

Alltid vært Volvo

På spørsmål om hvorfor han har utviklet interessen for Volvo, må Stebekk tenke seg litt om.

– Interessen har vært der siden barndommen. Jeg har alltid likt Volvo. Jeg tenker det kommer av at den var enkel å skru på og at det hele tiden har vært lett å få tak i originaldeler.

Og deltakelsen på treffene tyder på at han ikke er alene.

– Det er et veldig stort Volvo-miljø i nærområdet. Det gjelder Amazon, PV, 240, 140, ja Volvo i det hele. Vi er også noen som reiser rundt på andre treff. Rett før Sørlandstreffet var vi på Hønefoss, og vi bruker å dra til Gøteborg på Vrom. Vi har også tenkt oss til Ål på det som er Norges største Volvo-treff.

Solgte Amazon

For JM Auto er treffet i Arendal med på å skape positiv aktivitet, både i form av at Volvo-entusiaster samles hos forhandleren og at man får litt ekstra omsetning av deler og tilbehør. I år solgte man i tillegg en gammel Amazon.

– Vi hadde en rød Amazon 1965 som vi solgte under treffet. Det er en bil vi kjøpte til åpningen av dette bygget for fire år siden, og fordi vi ønsket å ta vare på historien. Den har nemlig lokal historie, og har ikke kjørt mer 17 000 kilometer, sier Hagen.

En sånn bil selger man ikke til hvem som helst.

– Det er ikke ofte at vi velger kundene, men han som kjøpte den passerte. For oss var tiden inne for at andre kulturbærere kunne overta den.

Her er prisvinnerne fra treffet:

Peoples Choice 1:

Aleksander Thorvaldsen, 850R

Peoples Choice 2: Stig Torgersrud, 164E

Peoples Choice 3: Eirin Rønbeck, 245

Beste ombygde bil: Karl Espen Mølmen 245

Beste original: Jan Walter Borde Nilsen, PV 544

Beste nykommer: Even Værland, 240

Klassevinnere:

PV444: Anne Sjåvåg

PV544: Jan Walter Borde Nilsen

Duett: Alf Helge Ramsland

Amazon: Frode Fossen

P1800: Delt - Jon Haugland / Roald Aasen

140: Åsulv Eriksen

160: Stig Torgersrud

240: Sjur Sekse

300: Eivind Risland

400: Tom Terjesen

700: Bjørn Andre Hansen

850: Roar Egeli

900: Per Otto Strand

S/V/C70: Morten Strand

S60/S80 V70N: Nils Kristian Bakken

XC biler: Kim Sivertsen

Andre nyere: Per Herman Skuland

tomy@agderposten.noannonse

annonse

annonse