annonse

Ikke mindre enn 6 500 nye komponenter

FOTO
FOTO: Tore Myrberg (Foto: )
▲ MYE ENDRET
▲ MYE ENDRET: Noen synlige, og enda flere usynlige endringer er på plass hos Mercedes C-Klasse. (Foto: Tore Myrberg)
FOTO
FOTO: Tore Myrberg (Foto: )
FOTO
FOTO: Tore Myrberg (Foto: )
FOTO
FOTO: Tore Myrberg (Foto: )
FOTO
FOTO: Tore Myrberg (Foto: )
FOTO
FOTO: Tore Myrberg (Foto: )

Når Mercedes C-Klasse nå har vært igjennom en facelift, er det mye som er endret. Alt fra de små detaljene til å få klassens høyeste sikkerhetsnivå med Intelligent Drive.

  • * Tore Myrberg

Mercedes har en syv års syklus mellom modellene, og etter fem år kommer en grundig facelift. Denne gangen med så mange som 6 500 nye komponenter. Ikke rart Steinar Bergemo hos Agder Bil smiler bredt.

– Dette er en kraftig oppgradering hvor man har hentet mye fra flaggskipet S-Klasse inn i C-Klasse. Det betyr blant annet at man gjennom faceliften har gjort C-Klasse like intelligent både på sikkerhet og andre løsninger, forteller Bergemo.

Godt synlig

Som ansiktsløftninger flest er også denne godt synlig for det blotte øyet. Her er det mer enn tekniske justeringer og mindre kosmetiske endringer som er gjort.

– Bilen har blitt enda mer moderne og sportslig gjennom en ny dynamisk utforming på støtfangere og med nye felger. Man vil også se endringer i de nye Multibeam lyktene med Ultra Range.

Her snakker vi frontlys man kan få som ekstrautstyr som både er intelligent og når lengre enn de fleste.

– Multibeam Ultra Range har hele 84 leds pr lykt, og kan lyse opptil hele 650 meter. I tillegg justerer de seg selv i forhold til møtende trafikk eller om det er en bil foran deg, sier Bergemo.

Nytt ratt

Også inne i bilen er det flere ting som fanger blikket. Noe som standardutstyr og andre ting som tilleggsvalg.

– Den har et nytt ratt med touch-knapper, og det er muligheter for digitale instrumenter. Da kan man velge mellom flere utseender på instrumentpanelet. Og mediaskjermen er større og har fått et nytt design.

Også motoren er nyutviklet, og har EQ Boost. Det gir noen spennende fordeler.

– EQ Boost regenererer bremseenergien, gir stille oppstart og gir deg et ekstra dreimoment og gassrespons. I tillegg får du et lavere drivstofforbruk, blant annet ved at motoren kan slå seg av når bilen ruller.

Stappfull med sikkerhet

Kjørekomfort er essensielt for Mercedes, og faceliften på C-Klasse har muligheter litt utenom det vanlige.

– Dette er klassens eneste som du kan få med luftfjæring. Da justerer fjæringen seg etter underlaget, og du kan få høyere bakkeklaring ved behov. I tillegg til å være praktisk, gir det også tryggere kjøreegenskaper.

Ut over dette er bilen stappfull med sikkerhetssystemer, alt med inspirasjon fra S-Klasse.

– Med Intelligent Drive har den klassens høyeste sikkerhetsnivå. Det gir optimal beskyttelse av fører og passasjerer. Og velger man kjøreassistentpakken, inneholder den funksjoner som hjelper føreren i kritiske situasjoner.

Viktig modell

For Agder Bil er C-Klasse en viktig modell. Størrelsen gjør den til en perfekt familiebil, samtidig som man slipper rimeligere unna enn med de store Mercedesene.

– Dette er en av de modellene vi selger mest av, så C-Klasse er et viktig segment for både oss og Mercedes.

Og modellen dekker godt ved at den kommer som sedan og stasjonsvogn for det litt bredere markedet, og som coupé og kabriolet inne et litt mer nisjemarked.

– Vi merker at de mest interesserte har fått med seg at det har kommet en facelift, men interessen er naturlig nok større når det kommer nye modeller.

Prisene på bilene som nå har kommet inn starter på 482 000 for sedan og 522 000 for stasjonsvogn.

tomy@agderposten.no


Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse

annonse

annonse