TAKKNEMLIG: Tormod Hanstad sender en hjertelig takk til en sykepleier ved sykehuset i Arendal. Foto: Frank Johannessen

Ukjent sykepleier reddet ferien: Hadde det ikke vært covid-19 nå, så hadde jeg levert en stor bukett roser til deg!

Jeg skulle til Arendal for å treffe familien fra torsdag til lørdag. Jeg tok en pause og ladet bilen ved Porsgrunn, så oppdaget jeg at jeg hadde glemt igjen mitt CPAP-apparat hjemme. Apparatet er et behandlende hjelpemiddel mot søvnapné - og kan for enkelte være svært kritisk.

Å ikke ha dette tilgjengelig kan få så store konsekvenser at dersom jeg ikke kunne få hjelp, måtte jeg avbryte reisen. Så jeg bestemte meg for å ringe sykehuset i Arendal. Det kan jo ikke skade å spørre om de kunne ha noe slikt utstyr til disposisjon. Jeg fikk til svar at Lungeavdeling poliklinikk var de som kunne muligens hjelpe, men ring etter klokken 13.00.

Jeg fikk såpass positive følelser av den meldingen at jeg tok sjansen på å kjøre videre mot det blide sørland. Klokken 13.15 fikk jeg kontakt med lungeavdelingen og en svært hyggelig sykepleier. Jeg ble så oppbragt at jeg ikke husker hva vedkommende heter, men hun kunne fortelle meg at de hadde akkurat den maskinen jeg hadde hjemme. Den skulle jeg få låne for å få nok søvn og ikke risikere problemer med hjertet som tidligere, men fint om jeg var der før 15.00, var beskjeden.

GPSen viste ankomst 14.49 da jeg var ved Fiane, så da så det veldig lyst ut. Apparatet ble hentet ved Covid-19 teltet ved hovedinngangen klokken 15.01, og tatt i bruk første natt.

Jeg er så rørt og takknemlig for den hjelpsomheten at jeg har ikke ord. Det ble noen fantastiske dager i Arendal takket være dette kvinnen som gjorde det mulig. Igjen tusen takk! Hadde det ikke vært covid-19 nå, så hadde jeg levert en stor bukett roser til deg.

Med vennlig hilsen

Tormod Hanstad