Jeg er aleneruss, og det er helt ok

Hei, mitt navn er Andrea, og neste år er jeg russ.

Jeg har valgt å gjøre dette alene, for å slippe alt dramaet som det ofte kan bli når man er mange på én gruppe. Likevel sier jeg ikke at alle grupper har drama.

Les også
Hun planlegger en annerledes russetid

Å være alene i russetiden er det ikke mange som tør å begi seg ut på, men det gjør jeg. Og jeg er også veldig stolt av det. Med dette innlegget ønsker jeg å vise at det er mulig, og at det er helt ok.

ALENERUSS: Andrea Dybendal skriver om hvorfor hun vil være russ alene. Foto: Privat

Bakgrunnen for valget

Den største grunnen til at jeg valgte å være alene, er fordi jeg har få gode venner. Mitt største problem med det er at de ikke er russ samme år som meg. Noen vil kanskje si at jeg er rar fordi jeg liker å henge med venner som er enten eldre eller yngre enn meg selv, men det er en del av meg som person, og sånn er det.

Alle mennesker er forskjellige, men til slutten av alt så er vi nettopp det, mennesker. Med å være aleneruss, kan jeg også fokusere mer på meg selv (ikke for å være egoistisk), og være stolt over at jeg har holdt ut alle disse årene med skolegang.

Det er viktig for meg å feire, på en god måte, at jeg er ferdig med skolen. Alkohol er noe jeg ikke forbinder med russetiden, fordi jeg ønsker å huske mine tenåringsår.

– Videregående er ikke lett

Etter hvert som man kommer på videregående, vil man komme til å innse at å bli voksen er faktisk ganske vanskelig. Å gå fra å være tenåring uten å ha store bekymringer til å bli voksen og plutselig måtte fikse alt selv, er en stor påkjenning for de fleste.

I klassen min er jeg veldig ofte stille, og jeg sliter ofte med å finne min plass der. Jeg sier ikke at mine medelever ikke er snille med meg, men jeg føler ikke personlighetene våre passer sammen.

Med andre ord er det veldig mange forskjellige typer personligheter i min klasse, og det er ikke bare meg som sliter med å passe inn. Når det kommer til mitt valg om russetiden, var valget enkelt og jeg angrer ikke på det.

Vi jobber bra i klassen sammen og ofte blir det ikke mer enn det. Dette handler ikke om at jeg ikke liker klassen min, jeg har bare valgt en annen vei enn dem.

Planer for russetiden

Mine planer for russetiden er at jeg skal være med familien min, og virkelig sette pris på deres støtte. Jeg har tenkt mye på hva jeg kan gjøre for å hjelpe andre aleneruss, som kanskje ikke tør å gå helt åpent ut med det.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Noe som jeg kom fram til var at jeg skal ta med andre russ på rulling, og om det blir muligheter for det, lage og dele ut jakker med min logo som andre kan bruke. På denne måten, føler de seg kanskje ikke så alene allikevel. Jeg føler ikke at jeg trenger en stor russegruppe, en millionbuss eller et stort fond å bruke på drikking.

– Viktig budskap

Man trenger ikke drikke alkohol hver helg for å feire at man er ferdig med skolen. Det ene som er viktigere enn penger, er kjærlighet, og den får jeg nok av hos min familie.

Dette fører til at jeg føler at jeg har alt det jeg trenger. Self love har jeg også nok av, men ikke på en egoistisk eller slu måte. Det jeg mener, er at jeg liker meg selv akkurat som jeg er, uansett om jeg ikke har toppkarakterer i alle fag, eller får en toer i matte. Vi har jo kalkulator, så hva skal man med den matten egentlig?

Jeg gjør mitt beste, både hjemme og på skolen. Hvis det ikke er bra nok, vet jeg ikke hva som er. Å forandre på seg selv, føler jeg blir feil, for da bli man som en sau som følger en gjeter. Slik ønsker ikke jeg å være.

Sosiale medier

Nå føler jeg at jeg har fått lettet mye av tyngden som har ligget på mine skuldrer, og håper at dette innlegget kan bidra til at andre russ vet at de ikke er alene.

Om noen skulle trenge det, kan de sjekke ut min Facebook og Candy Cane 2021 på Instagram.

Her vil jeg være tilgjengelig for å snakke med dem som trenger det. Jeg føler at jeg kan bidra med mye godt og positive ord for å hjelpe andres russetid til å virke bedre og lysere, å se fram imot.

For å oppsummere dette innlegget, vil jeg si at jeg er aleneruss, og at det er helt ok. Om andre føler seg alene er det bare for dem å kontakte meg på mine Instagram-plattformer.

Jeg håper at de av dere som har følt dere alene til nå, ikke føler det slik lenger. Til slutt vil jeg ønske alle russ en flott russetid!

Andrea Dybendal