Svunnen tid: N/A Foto: Skjermdump

Nå åpner vi skattekista: Derfor satser Agderposten på lokalhistorie

Lokalhistorie engasjerer, rører og beveger. Det er en del av hvem vi er. Det ønsker vi å ta på alvor.

I årevis har Svunnen tid vært en viktig del av vår papiravis, og skal vi tro tilbakemeldingene er disse små dryppene fra historien ett av høydepunktene for mange av våre trofaste lesere.

Det er også grunnen til at vi nå har tatt grep for å gjøre stoffet tilgjengelig digitalt – hver dag, året rundt. Fra oppstart fredag 6. desember vil det ligge titalls Svunnen tid-artikler klare på nett. Deretter skal vi spe på med minst et par saker i uka. Vi har nemlig flere hundre saker vi ønsker å vise i tiden fremover.

Titler som «Da Arendal ble arena for 70-tallets ungdomsopprør», «12 år gammel ble «Lillegutt» lei ertingen og banket opp guttene», «Historien om de musikalske Natvigjentene», «Her leter de etter den myteomspunnede skatten på Møglestu» og «Byoriginalen og oppfinneren slipte sitt eget gebiss, i blank messing» viser noe av bredden i skattekista. For det hersker ingen tvil om at det ligger mange skjulte perler i et rikholdig arkiv, og nå gleder vi oss virkelig til å vise dem frem.

For i en tid hvor den digitale hverdagen har satt på turboen, er Agderposten trygge på at lokalhistorie aldri vil gå av moten. Om man er 20, 50 eller 80 år. Lokalhistorien vil alltid være en del av oss og en del av hvem vi er. Det kan ikke 5G, Facebook eller selvkjørende biler endre på.

Vi håper dere vil sette pris på årets digitale julegave fra Agderposten.

GÅ TIL SVUNNEN TID HER