Jon Skrove er skuffet over politikere som ikke setter seg inn hva Munkehaugen egentlig er og betyr.
Jon Skrove er skuffet over politikere som ikke setter seg inn hva Munkehaugen egentlig er og betyr.

Munkehaugen: Politikere – tenk dere om

DEBATT: Jeg er skuffet over politikere som ikke setter seg inn i hvor mye Munkehaugen betyr.

Nå synes jeg Arendals politikere må se seg selv litt i speilet når det gjelder prioriteringen innenfor det såkalte utvidede kulturbegrepet.

Nå tenker de seg å selge Munkehaugen, ikke for å få inn penger til investeringer, men for å unngå lusne 500 til 600 tusen kroner til drift av byens mest allsidige kulturscene.

Salgssummen er liten

Politikerne har selv sagt at summen man kan få for bygget er så lite at dette ikke er grunnen til å selge, men altså de omtalte driftskostnader.

Så til de omtalte prioriteringer:Da Arendal Fotball ba om rundt 15 millioner til å bygge ut Bjønnes Stadion var det ikke så vanskelig å si ja, og ikke minst da kommunens del av kostnadene viste seg å bli enda nesten 7 millioner høyere fikk også Arendal Fotball ja fra politikerne.

Når så det litt mindre organiserte, men like fullt viktige kulturlivet har et beskjedent ønske som koster godt under 1 million, så er det tilsynelatende mye vanskeligere.

Ikke plass til alle

Jeg ser at kultursjefen sier at mange kan få plass i det nye og flotte kulturhuset på Tyholmen, og det tror jeg henne på. Det er imidlertid garantert ikke plass til alle som kunne ønske seg plass.

Det er nemlig et stort antall kulturaktører i form av både musikk, kunstnere og andre som i dag finner seg lokaler mange steder i kommunen som kunne tenke seg å komme inn på Munkehaugen for å få ordnede forhold og slippe mer eller mindre kummerlige forhold i gamle fabrikklokaler og andre steder.

Mange av disse gruppene er i stand til å betale litt for seg slik at driften kan bli rimeligere for kommunen enn om alt skulle være gratis.

Yrende liv

Jeg har selv deltatt i Arendal Swingklubbs og Arendal Fotoklubbs aktiviteter på Munkehaugen i mange år og sett mye av det yrende liv som finnes der oppe.

Dette handler som sagt om prioriteringer, og jeg må si at jeg er skuffet over de av politikerne som ikke kan sette seg inn i hvor mye Munkehaugen betyr for store grupper som er der i dag og som kunne tenke seg å få plass der.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Som Høyre-velger i alle år må jeg si meg spesielt skuffet over Høyres representanter som går inn for å selge bygget uten tanke for de nevnte brukergrupper.

Jeg ber politikerne om å tenke seg om både en og to ganger før beslutningen tas. Det er mange velgere til sammen i disse gruppene.

Jon Skrove

Engene