Trakk seg: Her er Pål Koren Pedersen, (fra venstre), Fredrik W. Knudsen, Trine Skei Grande, Cathrine Høyesen Hall, fotografert på tur med Kolbjørn i forbindelse med lokalvalgkampen i fjor. Foto: Tore Ellingsen

Farvel til en modig politiker

At Venstre-politiker Cathrine Høyesen Hall trekker seg fra vervet som bystyrepolitiker i Arendal, er et tap. Først og fremst for dem som valgte henne inn, men også for det politiske miljøet i Arendal.

Hun surfet inn i bystyret i Arendal på en bølge av Hove-motstand. Torsdag kom nyheten om at den erfarne politikeren trekker seg fra lokalpolitikken på grunn av sin psykiske helse.

Les også
Åpen om hvorfor hun trekker seg fra politikken: - Har bipolar lidelse

Cathrine Høyesen Hall har sittet i bystyret i Arendal i åtte år og har blant annet markert seg som en tydelig kritiker av de lukkede prosessene som førte til utviklingen av et nytt campingtilbud på Hove.

I motsetning til sin partikollega Pål Koren Pedersen har Høyesen Hall vært en tydelig stemme for åpenhet. Det var en tydelighet som ble satt pris på av velgerne ved kommunevalget i fjor høst. Høyesen Hall, opprinnelig partiets andrekandidat, føk inn i bystyret på Venstres ene mandat etter å ha fått langt flere personstemmer enn førstekandidat Koren Pedersen.

Venstrepolitikeren ble partiets representant i det mektige kommuneplanutvalget. Der rakk hun etter valget å være en tydelig stemme, også for saker hvor folkeopinionen ikke er like tydelig. I debattinnlegg i Agderposten har venstrepolitikeren vært tydelig på at det er riktig å sørge for at den omstridte glassheisen kommer på plass på Fløyheia. En kontrakt andre politikere nå virker villige til å løpe ifra.

Men livet i lokalpolitikken er tøft.

Les også
Søker fritak fra alle politiske verv. Her er erstatteren

For noen uker siden sprakk nyheten om at Høyesen Hall hadde bedt om fritak fra bystyret ut valgperioden. Årsaken var imidlertid ukjent, helt til torsdag kveld.

Da valgte venstrepolitikeren å være åpen om hvordan livet med psykisk sykdom ikke lenger lar seg forene med vervet som enslig folkevalgt i bystyret. Det gjorde hun i et innlegg som ble publisert på hennes egen og Arendal Venstres facebook-side.

Politikerveteranen fikk umiddelbart rørende støttemeldinger tilbake. Både fra partikollegaer, politiske motstandere og fra sine velgerne. Det er en støtte hun fortjener. At en politiker og ressursperson som henne velger å være åpen om sin psykiske sykdom, er av stor verdi for andre som sliter med det samme.

Hennes åpenhet er også med på å vise fram at også de sterkeste og dyktigste blant oss kan slite med sykdom som ikke alltid synes for oss andre.

Les også
Skuffet Pål Koren Pedersen: – En gruppe har mobilisert kraftig mot meg