Hele døgnet var det bare vennlighet, omsorg og smil som møtte oss, skriver innsenderen etter sitt sykehusopphold. Foto: SCANPIX

Takk til englene i menneskeskikkelser

I dagene fra onsdag 14. til mandag 19. august har jeg oppholdt meg sammen med en gruppe jeg vil kalle Engler i menneskeskikkelser. Disse holder til på avdeling 2C på sykehuset i Arendal. Men jeg vil også inkludere ansatte og lege på legevakta.

Disse dagene var det også et spesielt tilfelle der som var godt hørbar. Vedkommende var nok ikke var klar over sin egen situasjon og må unnskyldes, men disse englene taklet dette problemet beundringsverdig. Jeg har fått enda mer respekt for disse hvitkledde englene.

Hele døgnet igjennom var det bare vennlighet, omsorg og smil som møtte oss.

Jeg snakket med flere av dem, og kom ikke utenom det som ligger meg på hjertet med hensyn til lege- og sykepleiebemanningen. Det gjelder de «kloke hoder» som vet så mye bedre hvordan bemanningen skal være. Arbeiderne selv vet tydelig ikke nok om sin egen arbeidssituasjon.

Politikerne sitter der på sine flotte kontorer og vet så mye bedre hvor mange som trengs på en dagsjobb.

Vi husker vel sykepleieren som fikk operert feil bein. Det var naturligvis surt, men hun unnskyldte legen at det var ukeslutt (fredag) og at han nok var sliten.

Da blir spørsmålet: Hvem skal ta hovedansvaret her? Hadde bemanningen vært tilfredsstillende, kunne denne legen vært hjemme og sovet ut og en annen uthvilt lege tatt denne operasjonen. Det er farlig når pengesparing går til hodet på politikerne, for de tas gjerne fra feil sted.

Hvorfor skal det alltid gå ut over syke og gamle? Men også skoler er lagt ned av samme grunn. Det er så mange andre steder de kan ta penger fra. Det er mye kultur hvor mye bare er interesseorganisasjoner, som teater for eksempel.

Dessuten så får muslimene i pose og sekk. De må endelig ikke tas fra noe. Synes se hvis kristne kom ned til de landene som har islamsk styre!

Så er det de millioner av kronene som blir sendt ut av landet. Hvilke bevis har regjeringen at de øremerkede midlene går til det de skal? Vi er vel ikke så kunnskapsløse at vi ikke forstår at masse av disse pengene går til våpen og terror.

Det er på tide at disse «kloke hoder» tenker nytt. Sykehus og omsorgssentre må ha nok bemanning og økonomi for å gjøre sine jobber på en god og trygg måte. Denne yrkesgruppen må tas dødsens alvorlig. De har med andre menneskers liv å gjøre.

TAKK til leger og sykepleiere på avd. 2C på Arendal sykehus for verdifull og god behandling. Dere fortjener 1.000 røde roser.

Tove Schønfeldt Johannessen

Arendal