annonse

Ei lysende stjerne i horisonten: 17. mai!

Gode minner
Gode minner: Turnerne var et fast innsløag på 17. mai. Det var eget turntog med oppvisning på Skytebanen eller som her, på Bjønnes. I dårlig vær kunne det bli forferdelig kaldt . Dette bildet er tatt i 1957. Arendals Turnforening har bursdag på selveste 17. mai, og i år fyller foreningen 160 år! Vi gratulerer med dagen. (Foto: )
Musikkorps
Musikkorps: Barnetoget under datidens swtilige innmarsj på torvet. Guttemusikken står allerede på tribunen og et nystartet Atinta Skoles Musikkorps er på vei inn på Torvet.
Sykepleierne
Sykepleierne: Tradisjonen tro stilte sykepleierne opp i borgertoget med sine hvite og blåe uniformer.
: 17. mai 1933. (Foto: )
: 17. mai 1933. (Foto: )
: 17. mai 1933. (Foto: )
: 17. mai 1933. (Foto: )

+ FRA EN SVUNNEN TID: Et av de store spørsmåla hvert år var: «Ville bjørkene få grønne blad til 17.mai?» De fleste åra var det små, grønne museører på greinene, men enkelte år sto greinene svarte, minnes Reidun Sollie Hjemdal. Været har mye å si på en slik festdag, og vi håper det blir bedre enn det var i 1950.

eller lag digital bruker for å lese videre. Er du ikke abonnent kan du få tilgang under.

Hei, ! Velkommen tilbake. For å lese resten av saken kan du benytte deg av et av tilbudene nedenfor:

Informasjon: Som abonnent kan du være logget inn inntil 5 steder samtidig. Du har nå logget inn over 5 steder, og er derfor automatisk blitt logget ut. eller få mer informasjon her


Hei! Du må ha et aktivt abonnement for å lese videre. Kjøp digital tilgang her

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse