TV-AKTUELL: Den nye serien tar utgangspunkt i populære «Kompani Lauritzen». – Gjennom dette opplegget vil de få muligheten til å gjenoppdage seg selv, sier Dag Otto Lauritzen, her sammen med makker Kristian Ødegård. Foto: Matti Bernitz/TV 2

Vil du verve deg til Dag Ottos nye serie?

Neste vår starter opptakene til TV-konseptet som foreløpig ikke har fått noe navn, men som baserer seg på populære «Kompani Lauritzen». Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård ber unge voksne mellom 20 og 28 år verve seg.

«Gjennom et militært regime preget av orden og disiplin må de unge rekruttene gjennom en rekke øvelser – der mestring, kameratskap og samhold står i fokus,» skriver TV 2 i forhåndsomtalen.

Høres det kjent ut?

Sterkere sammen

Serien som Dag Otto Lauritzen og Kristian Ødegård nå er i gang med, er bygget over samme lest som velkjente «Kompani Lauritzen. Unge voksne som sliter med overgangen til voksenlivet, med sine forpliktelser og sitt ansvar, vil få muligheten til en ny start, lokker TV 2.

Produksjonen trenger nærmere bestemt deltakere mellom 20 og 28 år «som sliter med motivasjonen til å sette fart på livet, og som kan tenke seg å delta».

Les også
Dette er Dag Ottos nye rekrutter

Disse vil under innspillingen til våren oppleve et militært regime preget av orden og disiplin – de skal lære å sette andre foran seg selv og erfare at man står sterkere sammen, skriver TV 2.

Gjenoppdage seg selv

Grimstads mest kjente TV-fjes, oberst og programleder Dag Otto Lauritzen, gleder seg stort til å komme i gang, sier han:

Les også
«Kompanisjef» Lauritzen er nå kalt tilbake: Det er sluttet fred

– Jeg mener at alle ville hatt stor personlig nytte av å ha vært i Forsvaret. Dessverre får ikke alle muligheten til det. Det er mange unge som sliter med å finne plassen sin i de voksnes rekker, sliter med å fullføre studier, holde på en jobb, eller generelt tilpasse seg samfunnets normer og regler. Gjennom dette opplegget vil de få muligheten til å gjenoppdage seg selv, som forhåpentligvis vil gi dem en ny og frisk start når de kommer ut igjen, sier Lauritzen.

Programredaktør i TV 2, Kathrine Haldorsen har stor tro på den nye serien, som foreløpig ikke har fått navn. Den kommer i tillegg til kjendisversjonen av «Kompani Lauritzen», presiserer VG.

– «Kompani Lauritzen» er med god grunn blitt en av våre største seersuksesser, og nå ønsker vi å utvide universet med vanlige, unge voksne som har utfordringer med overgangen til voksenlivet, uttaler hun.

Les også
Rekordår for Dag Otto - pengene rant inn for sjarmtrollet
Les også
Dette mener den populære kjendisduoen om Arendal