Elevene tegnet sin egen koronatid

Lørdag åpnet fylkesordfører Arne Thomassen den stor utendørsutstillingen #innestengt, hvor barn fra blant annet Grimstad, Lillesand og Eydehavn har tegnet hvordan de opplevde nedstengningen av samfunnet i fjor.

Les også
Alex og Sofie (12) er med i film om barn i koronatiden

På grunn av smittevernreglene skal vi helst ikke krysse kommunegrensene i disse koronatider. Derfor var det barna fra Kristiansand som fikk delta på åpningen lørdag.

Agderposten intervjuet fylkesordfører Arne Thomassen (H) om inntrykkene - se video øverst i saken.

UTSTILLING: Fylkesordfører Arne Thomassen åpner utstilling med barnas koronategninger på Øvre Torv i Kristiansand. Foto: Tarald Reinholt Aas

Utstillingen og dokumentarfilmen med samme navn som også hadde premiere lørdag, er en del av Barnefilmfestivalen i Kristiansand.

Barn i alderen 2–16 år fra hele Norge har dokumentert sin annerledes-hverdag og gir oss et innblikk i hvordan de opplevde innestengt-tiden fra mars til 17. mai 2020.

KORONATEGNINGER: Noen av tegningene elever på Grimstad ungdomsskole har bidratt med. Foto: Tarald Reinholt Aas/skjermdump fra video

Selve filmfestivalen åpner tirsdag, og en rekke skoler og barnehager i Arendal har meldt seg på. De vil kunne se filmer digitalt.