BLANT FAVORITTENE: Raylee fra Arendal er blant favorittene til å vinne den norske MGP-finalen. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Tror Raylee havner i «cat fight» i finalen

MGP-ekspert tror det blir rekordjevn finale i Trondheim lørdag.

Som Agderposten meldte onsdag, ligger Raylee fra Arendal svært godt an hos bettingselskapene. Med en odds på 6 hos tre spillselskaper, er det kun Ulrikke Brandstorp som har lavere odds – og med andre ord er en større favoritt i finalen.

Her kan du se hennes egen video fra første møte med finalearenaen onsdag:

I år har rekordmange 25 låter og artister deltatt i Melodi Grand Prix. Etter fem delfinaler, står det igjen ti finalelåter som kjemper om gullbilletten til Eurovision i Rotterdam i mai.

Agderposten er til stede i Trondheim Spektrum og følger finalen.

Slik blir rekkefølgen ut på scenen lørdag kveld:

1. Raylee – «Wild»

2. Didrik & Emil – «Out of Air»

3. Magnus Bokn – «Over The Sea»

4. Akuvi – «Som du er»

5. Kristin Husøy – «Pray For Me»

Artikkelen fortsetter under annonsen.

6. Rein Alexander – «One Last Time»

7. Tone Damli – «Hurts Sometimes»

8. Sondrey – «Take My Time»

9. Ulrikke Brandstorp – «Attention»

10. Liza Vassilieva – «I Am Gay»

Komponist og låtskriver Hanne Sørvaag tror det blir en veldig spennende finale, og at det ender i en «cat fight» mellom de to favorittene Raylee og Ulrikke.

– Raylee har en up-tempo- og herlig låt som skille seg litt ut. «Wild» har kjempefint driv og hun synger knallbra. Sangen har mange streams så dette er en låt som allerede har truffet mange, uttaler Sørvaag i en pressemelding fra spillselskapet ComeOn!

«Wild» passerte 1 million avspillinger på Spotify over en uke før finalen.

Les også
Raylee har nådd magisk grense: – Det er helt sinnssykt!

– Raylee er en energisk jente og nummeret blir veldig fint å se på scenen. 2020 kan fint bli hennes MGP-år, mener Sørvaag.

I skrivende stund torsdag morgen hadde «Wild»1,3 millioner avspillinger på Spotify, mens Ulrikke Brandtorps «Attention» har 177.000 avspillinger. Det må imidlertid opplyses at sistnevnte sang har ligget ute på listene langt kortere enn Raylees låt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Ulrikke synger knallbra og har en utrolig bra låt. Hun har god trening i live TV-konkurranser, og har heeele Østfold med seg! Ingen har flere lokale – og mer dedikerte fans – enn Ulrikke, og det kommer til å bety mye i en finale som trolig blir rekordjevn, spår MGP-nestor Hanne Sørvaag, som selv har stått bak åtte MGP-finalelåter, hvor av tre har kvalifisert seg til den internasjonale Eurovision-finalen.

Les også
Sjekkereplikken Raylee falt pladask for

Selv hadde ikke Raylee fått med seg favorittstempelet da Agderposten snakket med henne om odds-tallene onsdag ettermiddag.

– Det er et lite sjokk. Det var kult å høre, da liker de låten, sa hun ivrig på telefon fra Trondheim.

Les også
Raylee: – Så gode dere er!