FÅR STØTTE: Eierne av et hus med sveitserstildetaljer i Homborsund har fått 280.000 kroner i støtte fra Kulturminnefondet. Foto: Sindre Haugen Mehl

Sveitserhus får støtte

Eierne av et hus i sveitserstil i Homborsund har fått 280.000 kroner i støtte til utvendig oppgradering.

Kulturminnefondet mener huset er såpass viktig for kulturmiljøet og den historiske identiteten at eiernes prosjekt støttes med 280.000 kroner.

Det kommer fram av en pressemelding. Tilskuddet fra Kulturminnefondet skal blant annet gå til istandsetting av dører og vinduer.

Derfor får de støtte

Kulturminnefondet er en statlig tilskuddsordning for private eiere og frivillige organisasjoner og skal være et lavterskeltilbud til eiere som vil sette kulturmiljøene sine i stand.

Direktør Simen Bjørgen trekker fram høy grad av gjenbruk og lite utskiftninger som gode grunner for å støtte akkurat denne søknaden.

Les også
100.000 UNESCO-kroner gir vind i seilene: – Vi gleder oss til å komme i gang

– Eier har etablert kontakt med håndverkere med erfaring i istandsetting av eldre bygninger, og kulturminneverdien vil med dette bli sikret, sier han.

Rekordinteresse

Ifølge Kulturminnefondet er interessen for å ta vare på kulturminner rekordstor. Det betyr også at søknadsmengden aldri har vært større.

Bjørgen forteller at søknaden fra Homborsund har blitt prioritert i sterk konkurranse med mange andre prosjekter.

– Det er positivt at søker ønsker å bevare bygningen og historien, sier han.