Merete Haslund fra Kirkens bymisjon (t.v) ble nesten satt ut av hvor mange som hadde strikket lapper, luer og tepper. Bibliotekar Kari M. Åmlid Eriksen (t.h), håper flere vil være med på strikke-laget fremover. Foto: Kirkens bymisjon

Strikking som varmer andre

Lillesand folkebibliotek håper flere vil være med å spre varme utover vinteren. - Vi oppfordrer folk i Agder til å strikke mer, forteller bibliotekar Kari M. Åmlid Eriksen.

– I forbindelse med Bokåret 2019, gikk vi ut og oppfordret Lillesands befolkning til å strikke lapper som vi ville sy sammen til tepper, forteller den strikkeglade bibliotekaren.

Ivrige strikkere bidro til at Merete Haslund fra Kirkens bymisjon kunne hente sju store lappetepper, flere votter og luer forrige uke. Kirkens bymisjon driver også utlån av sportsutstyr, og at mange trenger varme klær.

– Mange av de som låner utstyret er ikke kledd for vintervær, så derfor er det ekstra fint at de kan låne luer og votter i tillegg, forteller Haslund.

Bruk restegarnet ditt

– Nå er jo Bokåret 2019 over, men vi håper flere folk i Agder vil være med å strikke votter, sokker og luer. Det varmer, og i tillegg er det en veldig fin måte å få brukt restegarnet på, sier Eriksen.

Hun opplyser også at de tar i mot luer og votter på biblioteket, slik at de kan levere videre til Kirkens bymisjon.