LÆRES BORT: Her er Raylee under MGP-delfinalen. Nå lærer hun bort dansen. Foto: Kjell Pihlstrøm

Satser på en million avspillinger før finalen: - Over all forventning

Slik vil Arendals-artisten gi noe tilbake til fansen, samtidig som hun håper å sikre stemmene som sender henne til Eurovision-finalen i Rotterdam. Hun kan også røpe at det er flere nye prosjekter på gang.

– Den som går videre, er Raylee!

Det uttalte programleder Kåre Magnus Bergh før konfettien ble skutt i været på scenen på Fornebu 11. januar.

Siden da har henvendelsene strømmet på. Agderposten tar en telefon for å høre hva den travle Arendals-artisten og -danserinnen fyller dagene med i ukene før finalen i Trondheim 15. februar.

– Nå er jeg akkurat ferdig med dansetimen, forteller Raylee på telefon fra Gjøvik.

Her har hun nemlig hatt første stopp på en aldri så liten turné i Sør-Norge. Etterspørselen etter å få lære MGP-koreografien til låten hennes «Wild» har vært enorm. Og for å gi noe tilbake til alle som stemte på henne, reiser hun de neste ukene rundt for å lære bort dansetrinnene.

Her er dansen fra MGP-delfinalen:

– Vil gi noe tilbake

Lørdag var hun og danserne på Gjøvik treningssenter. Neste helg ankommer de Sørlandet. Da får blant andre Bølgen danseskole besøk av MGP-finalisten, i tillegg til flere andre skoler i Agder.

– Tiden går så fort nå fram mot finalen. Vi prøver nå så godt vi kan å reise rundt på skoler og besøke folk som har stemt på oss. Slik ønsker vi å gi noe tilbake, forklarer Raylee.

Foruten dansetimene terpes det nå på koreografien fram mot finalen i Trondheim 15. februar. De fleste detaljene begynner å falle på plass. Noen endringer blir det, som hun tidligere har varslet. Blant annet jobbes det med nye kostymer.

– Men det er hemmelig akkurat hva vi gjør der, sier Raylee kryptisk.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

For å mobilisere folk til å stemme på henne i finalen, har Raylee blant annet dratt i gang dansekonkurranse i sosiale medier. Her oppfordres følgerne til å spille inn video av sin egen dans til låten «Wild». Vinneren stikker av med tre billetter til finalen i Trondheim Spektrum.

– Det er mange bra bidrag med i år. Så kommer det an på om man får folk med seg, sier Arendals-artisten om sine egne sjanser til å vinne den nasjonale finalen.

Satser på en million avspillinger

Lørdag kunne hun fortelle at låten hennes har passert 600.000 avspillinger.

– Det er over all forventning. Vi satser på en million avspillinger fram til finalen, sier Raylee muntert.

– Har du noen andre prosjekter på gang nå, da?

– Først skal jeg vinne finalen i Trondheim. Så skal jeg på turné. Og så skal jeg til den internasjonale finalen, svarer artisten.

– Det er i hvert fall målet, legger hun til.

I tillegg kan Raylee røpe at hun har flere andre jern i ilden.

– Jeg skal lage ny musikk, og har mye gøy på gang. Men jeg har ingen dato eller konkrete planer, for i vår bransje kan ting fort endre seg.

– Nå har jeg ett mål: Å slå gjennom i Trondheim! avslutter Raylee.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

LÆRER BORT: Raylee og danserne turnerer nå Sør-Norge for å lære bort MGP-dansen. Her fra Gjøvik treningssenter lørdag. Foto: Privat