NYTT LIV: Bygland Dramatiske Selskab har gjenoppstått. Fra venstre står Guro K. Skibsrud, Lisbeth Z. Skreland (i stigen), Olav Grendstad og Marit Vegusdal. Runar Granheim og Svein Kleivane var bortreist da bildet ble tatt. Foto: Pressebilde

Starter opp igjen teatergruppe før bygda dør ut

Etter 14 år på roteloftet blir det rista liv i Bygland Dramatiske Selskap. – Det gjelder å utnytte tida mens det fortsatt er nok mennesker i kommunen til at det kan være folk både på på scenen og i salen, lyder det optimistisk fra teatergruppa.

Olav Grendstad som omtaler seg som frilanser innen satire, regi og revy har sendt ut en pressemelding om gjenoppstandelsen.

Alle som bor og er interessert inviteres til informasjonsmøte «når det vert åpna for samkomer» som det heter i pressemeldingen som er sendt ut på byglandsk.

Les også
Kan koronapandemien sørge for nytt liv i Bygland?

Kan gjerne flytte til

– Folk som bor i andre kommuner må klareres med hensyn til smittevernregler og kunnskap om Bygland. Det sikreste er å flytte til kommunen, helst til et hus der det ikke bor noen fra før. Her er det flere muligheter, lokker teatergruppa.

Selv om det ikke er bestemt noen oppstartsdato, skal øvelsene være på mandager. Dessuten er det fastsatt en premieredato 12. og 13. november. Innen den tid håper de dramatiske selskapsmedlemmene at koronaen har sluppet taket.

Det er Guro K. Skibsrud, Lisbeth Z. Skreland, Marit Vegusdal, Olav Grendstad, Runar Granheim og Svein Kleivane som har dratt det hele i gang.

Håper på oppslutning

Et bilde er vedlagt pressemeldingen med fire personer.

– Neste gang det blir tatt bilde, satser vi på at det er åpent for sammenkomster og vi da er sånn ca. 15–20 stykker, avsluttes invitasjonen.