JAZZKLUBBEN: Bak fra venstre: Ludvig og Åse Gjennestad, Anders Skog, Vigdis O. Christensen, Preben Karlsen, Frank Kvarstein, Inger Haugan Aasland, Michael Villmow og Jørn Størkson. Foto: Eline Storsæter

Slik skal de jazze opp høsten

Arendal jazzklubb jobber for å holde liv i musikk- og kulturlivet. I år slår de på stortromma med minifestival, filmvisning og quiz.

– Nå skal vi bidra til å få hjulene i gang, og sørge for at vi holder de i gang, forteller Jørn Størkson og Anders Skog i Arendal Jazzklubb.

– Jazz er for alle

Etter en laber vår uten særlig inntekter for musikere og arrangører, ønsker Arendal jazzklubb å holde liv i kulturen med sitt nye høstprogram.

– Jeg tror vi har noe for enhver smak i år. Vi ønsker å vise at jazz er for alle, ikke bare spesielt interesserte. Vi har plassbegrensninger i år, så det gjelder å være tidlig ute for å kjøpe billetter, forteller Størkson.

Koronatiltakene fører til at det kun er plass til 60 publikummere i Lille Torungen.

Valgte Arendal

Michael Villmow er opprinnelig fra Tyskland, men pendler mellom Hisøy og Köln, hvor han har en stilling som musikklærer. Selv er han en merittert saksofonist og aktiv komponist med mange engasjementer.

– Mye av grunnen til at vi bestemte oss for å ha hus i Arendal, var på grunn av jazzmiljøet, jazzklubben og kulturlivet, forteller Michael Villmow.

MUSIKER: Michael Villmow er musiker og aktiv komponist. - En av grunnene til at familien kjøpte hus i Arendal, er på grunn av musikermiljøet og jazzklubben. Foto: Eline Storsæter

Familiekos eller kaos?

I november kan du blant annet oppleve konserten A family affair, hvor to lokale musikkfamilier entrer scenen sammen:

Michael Villmow har fått med seg sønnen Fredrik på trommer, og Lars Andreas og Camilla Susann Haug med sin sønn Oscar Andreas på trompet.

– Det blir spennende å se hvordan to familier, med samme lidenskap, klarer å utfylle hverandre i musikken. Vi har valgt ulike retninger, men sammen tror jeg vi kan skape noe fint ved å lytte til hverandre, forteller Villmow.

Han fortsetter:

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det er så viktig å ha fysiske konserter nå. Det å se konserter sendt over Internett er virkelig ikke det samme. Det handler om interaksjon og responsen fra publikum. Vi skal gi noe til hverandre i øyeblikket, legger han til.

jazz: N/A Foto: Arendal Jazzklubb

Mini-festival

Høstprogrammet teller ti konserter, og Ine Hoem er først ut, 3. september.

Fram mot vinteren kommer Espen Berg Trio, Scheen Jazzorkester og Hilde Louise Asbjørnsen.

Nytt av året er altså en egen minifestival.

– Her vil publikum få oppleve to store konserter, quizkveld og egen filmvisning av den prisvinnende filmen Whiplash, forteller Skog.

Hele programmet er lagt ut på jazzklubbens hjemmeside.

LES OGSÅ:

Les også
Politiker: - Vi må heie på dem som skaper liv i byen
Les også
Slik har artistene kommet seg gjennom koronasommeren