annonse

Skral Festival gjenoppstår med Toffen i førersetet

Toffen Gunnufsen.
Toffen Gunnufsen. : TIL SKRAL: Toffen Gunnufsens nye festivalprosjekt på Sørlandet blir Skral Frestival i Grimstad. Festivalen, som sist ble arrangert i 2008, gjenoppstår sommeren 2015. (Foto: )
Skral festival

For de som trodde at sørlandsfestivalenes tid var over, kan vi berolige dere alle. Skral Festival i Grimstad er tilbake. - Savnet ble rett og slett for stort, sier pressetalsmann Mikal Vassbotn.

  • Jon Andressen
Jørund Flaa

- Dette er noe vi har hatt lyst til å gjøre lenge, og vi ser at det minsker litt med festivaler på Sørlandet. I tillegg er Groos et veldig egnet sted til å holde festival, sier Vassbotn. 

Toffen Gunnufsen bekrefter overfor Agderposten at han har tatt jobben som daglig leder i Skral festival, men at han ikke kan si spesielt mye om jobben i og med at han fortsatt er under kontrakt med Hovefestivalen. 

-  Jeg gleder meg, men er fremdeles ansatt av Hove og må være lojal mot arbeidsgiveren min, sier Toffen Gunnufsen til Agderposten.

- Vi har kjent Toffen helt siden 2003. Han er en mann vi har hatt en god dialog med hele veien og som har hjulpet oss mye, sier Vassbotn.

- Hvor store band er det mulig å få tak i når kapasiteten deres er på 6.000 tilskuere?

-  Selv om man er liten så er det mulig å få til det utrolige om man er smidig. I 2008 hadde vi mange band som ble karakterisert som veldig spennende bookinger, sier han. 

Begynner i januar

PR-sjef Vassbotn sier at ansettelsen av Toffen Gunnufsen trolig ville skjedd selv om Hovefestivalen hadde vedvart. 

- Jeg tror nok det. Vi hadde dialog med ham før nedleggelsen, og han leverte inn oppsigelsen sin dagen før det ble offentlig kjent at den ble lagt ned, sier han.

- Liv etter døden

For nøyaktig 6 år siden ble Skral Festival i Grimstad ble lagt ned, hovedsakelig på grunn av studie- og jobbsituasjonen til arrangørene og gründerne bak festivalen. Samme høst ble festivalen kåret til ”Årets festival” av Norsk Rockforbund. Nå er de altså tilbake. 

- Jeg vet at vi kommer til å bli en festival av nasjonal betydning.  

Skral Festival trakk i 2008 omkring 13.000 publikummere med et variert og spennende program bestående av både nasjonale og internasjonale artister.

Ingen kommentar

Agderposten snakket tirsdag formiddag med ordfører Hans Antonsen.

Da uttalte han følgende: - Jeg tenker ikke noe på Groos nå. Der er det mye vind og kaldt i vannet. Jeg vet ikke noe om dette og kan dessverre ikke hjelpe deg.

- Med Toffens unike bookingteft, lokalt engasjement og Norges desidert vakreste festivalområde skal vi ta det et steg videre. Vi skal ikke bare være Norges koseligste festival – vi skal også være den beste, sier Vassbotn.

Toffen selv tror ikke det blir problematisk at han ikke tiltrer før i januar.

- Booking kan de andre guttene gå i gang med allerede. De setter i gang nå og det er jo ganske innlysende hva som kommer ut på veien i sommer, sier han.

- Bygge eget univers

Med fokus på den sørlandske egenarten skal vi bygge opp et univers der vi allerede 14. og 15. juli 2015 står klare til å ta i mot 6.000 gjester per dag i Grimstadskjærgården.

 Mikal Vassbotn og Stian Tobiassen, som startet festivalen sammen med Markus G. Vik i 2003, vil være med i festivalens styre og bidra med lokal kompetanse.

- Sammen med den gamle ”Skral-gjengen” skal vi sørge for at festivalens egenart ivaretas og videreutvikles, sier Vassbotn.

- Vi klarer ikke beskrive hvor mye vi gleder oss. Og vi er ikke alene - for å sitere vår nye musikksjef, Toffen Gunnufsen: «Jeg har ikke gledet meg så mye på 7 år», sier festivalledelsen i pressemeldingen.

 

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse

annonse

annonse