2015: Hozier gjestet Groos og Skral Festival 2018. Nå frykter festivalledelsen at det ikke blir musikkfest i 2020. Foto: Elisabeth Grosvold

Skral gir seg selv én ukes frist før de slår seg konkurs

Dersom Skral ikke har fått på plass en ny eier innen månedsskiftet, går det mot oppbud, erkjenner Skral-gründerne Mikal Vassbotn og Stian Tobiassen.

Helt siden hovedaksjonæren i Skral Festival AS, Arjuna AS, gikk konkurs i august, har det blitt jobbet iherdig for å få på plass en eller flere nye eiere.

Det har vært mange samtaler med ulike interessenter, uten at noen har ledet fram. Nå står festivalen for å gå konkurs, skriver Mikal Vassbotn og Stian Tobiassen i en pressemelding.

Les også
Skral-eier konkurs: Festivalen har fått bud på aksjene

Arjuna AS hadde 60 prosent av aksjene i Skral Festival, mens de resterende 40 prosentene i Skral eies av gründerne Vassbotn og Tobiassen, med 20 prosent hver.

Har redusert gjelden

– Siden konkursen i august har vi jobbet på spreng for å redde festivalen. Gjennom en avtale med tidligere eier har vi redusert gjelden til festivalen med 50 prosent, og det er derfor gode forutsetninger for å videreføre driften av festivalen som vi fremdeles har stor tro på, sier Vassbotn i Skral.

Ifølge de to er neste års headliner allerede booket og klar for lansering, og det er optimisme i organisasjonen. Likevel innser de nå at tiden er i ferd med å renne ut.

Korte frister

– Vi jobber nå med svært korte tidsfrister, og ser vi ikke en løsning innen månedsskiftet oktober/november går det mot oppbud av den tradisjonsrike festivalen, medgir duoen, som håper lokalt næringsliv nå ser verdien i festivalen og håper at noen kommer på banen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det har vært noen lange runder med evaluering av driften, vi har tatt til oss publikums tilbakemeldinger etter årets festival, og mener selv at vi har gjort noen grep som vil styrke festivalen både innholdsmessig, organisatorisk og profilmessig, avslutter Tobiassen.

Les også
Skral-gründer: – En situasjon vi gjerne skulle vært foruten
BEKYMRET: Festivalsjef Mikal Vassbotn.