Mange fritidstilbud i Aust-Agder den siste helga i høstferien.
Mange fritidstilbud i Aust-Agder den siste helga i høstferien. Foto: Agderposten Arkiv

Sjekk ut alt som skjer i helgen

Det er mange muligheter for aktiviteter den siste helga i høstferien. Sjekk tilbudet her!

Detaljer om alle arrangementene i helgen finner du her:Det skjer

Se også karusell nederst i artikkelen.

Her er et lite utvalg av helgens aktivitetstilbud:

Vitensenteret

På Vitensenteret i Arendal er det høstferie-aktiviteter hele helgen. Du kan blant annet bli med på loddeverksted og lage din egen LED-lykt, bli med på en 3D-reise ut i verdensrommet og utforske den interaktive utstillingen med konkurranser, eksperimenter, tankenøtter.

Boligmesse

I Sparebanken Sør Amfi er det denne helgen boligmesse. Her kan du få du inspirasjon til å sette i gang med dine prosjekter, enten det er hjemme eller på hytta, ute eller inne.Du kan også møte hele Norges oppussingsyndling Otto Robsahm.

Utstillinger

I Bomuldsfabriken Kunsthall vises fortsatt utstillingen The Final Countdown med Erik Pirolt. I denne mystiske utstillingen inviteres du med på en reise gjennom et mørkt og dystopisk skulpturelt univers Les Agderpostens reportasje fra utstillingen:- Du kommer ikke for å se, men for å føle

På ARTendal i Arendal sentrum kan du se utstillingen Hatch 2018. Utstillingen er et samarbeid mellom Bomuldsfabriken Kunsthall og Agder Kunstsenter i Kristiansand, og og presenterer nyutdannede kunstnere fra regionen. I år vises verk av Markus Garvin, Henriette Martinsen og Iben Isabell Krogsgaard, alle fra Aust-Agder.

På Hillestadgallerier er det kunstutstilling med Ingelin Haugland fra Arendal og Scott Aanby fra Åmli.De vil vise nyere verk innen grafikk og maleri. Les Agderpostens reportasje fra utstillingen:Nytt kapittel i million-eventyret

Hove Atelier. Salgsutstilling i oktober. Originalkunstutsalg direkte fra atelier av profesjonelle kunstnere Janne og Roderic Read.

Fantasyfestivalen

Fantasyfestivalen 2018 er en helt ny satsing på tilbud til unge lesere i Bokbyen i Tvedestrand. Siste helgen i skolenes høstferie settes fokuset på fantastiske fortellinger, fantasylitteratur og tegneseriebøker som først og fremst rettes mot unge lesere.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

På togtur

Det er veterantogkjøring fra Nelaug til Simonstad lørdag 6. oktober. Ta toget fra Arendal kl.10 eller 12, og bli med veterantoget fra Nelaug til Simonstad, der det blir korsang ved Simonstad sangkor og salg av vafler, pølser og drikke.

På kamp?

Både ØIF Arendal og Arendal Fotball har bortekamper i helgen. Men FK Jerv i 1. divisjon spiller på hjemmebane i Grimstad søndag, mot bunnlaget Levanger.

Markeder

Lørdag 6. oktober i Odd Fellow huset i Arendal arrangerer Rebekka-loge Fortuna til høstmarked, til inntekt for Redningselskapets nye redningsskøyte. Mange spennende produkter til salgs, samt lotteri med flotte gevinster.

Butterfly Friends på Kvastad i Tvedestrand har åpent grendemarked lørdag. Vintage: klær, sko, vesker og smykker. Alt av ting og tang. Inntekten går i sin helhet til drift av helsesenter i Gambia.

Opera-café

Musikkens Venner Arendal inviterer til operacafé på Arendal kulturhus lørdag. Sanger Ole Andreas Silseth og pianist Erik Haugan Aasland har satt sammen et variert program med musikk av både Grieg, Schubert, Bizet og Verdi med flere. Det blir også musikk av den engelske komponisten Ralph Vaughan Williams.

Reiselitteratur

Hvor skal du reise – og hva skal du lese? Helge Baardseth, globetrotter og mangeårig redaktør av reisemagasinet Vagabond, er nå antikvarbokhandler i Tvedestrand, og forteller på Tvedestrand rådhus lørdag. I tillegg gir Thomas Reinertsen Bergvil en innføring i vitenskap og verdensbilder.

På tur

Granestua er åpen søndag. Merka turløyper, blant annet rundløype for barnevogner.

Bjørnebo er åpen. Alle velkommen til en rast på turen.

Kjenna- søndager: Flott turmål i Øyestad! Gå fra Asdal eller Stampefoss. Grusveg inn, går fint med barnevogn, kan kjøre halvveis. Mange stier gjennom skogen fra Asdal, Bjorbekk, Omholt og Rannekleiv fører til målet.

Turkafé på Tromøy: Studio Spornes. Populær søndagskafé som kan kombineres med søndagstur i Raet Nasjonalpark.