LEGGES NED: Canal Street har tapt så mye penger på Pollenkonserten at de velger å avvikle arrangementet etter fire år.

Siste: Canal Street dropper Pollenkonserten etter hundretusener i underskudd

Pollenkonserten under Canal Street har gått med underskudd hvert eneste år siden den først ble arrangert. Dermed er det kroken på døren for musikkfesten i Pollen.

– Jeg har alltid hatt lyst til å gjøre noe ordentlig stort og kult her, og nå får vi det til; i jubileumsåret.

Det sa Canal Streets festivalleder Mats Aronsen til Agderposten i 2016, etter at han omsider hadde fått ja fra både restaurantene og politikerne i byen. Dermed har det hvert år de siste fire årene blitt arrangert en heidundrende musikkfest i Pollen. Hele området har blitt sperret av og bryggene har vært fylt til randen med dansende publikum.

Blant artistene som har gjestet Pollen er Sondre Justad, Astrid S, Jaa9 og OnklP, Vinni, Gabrielle, Madcon og Andrew Ripper.

Har tapt mye penger

Men i 2020 er det altså slutt. Det er en tanke festivalledelsen har knadd i løpet av høsten, og mandag kunne Aronsen avsløre at det ikke blir et femte år med Pollenkonsert.

– Det handler om at vi har tapt penger på dette hvert år. Vi har forsøkt å ta mange grep og bedre på det, og satset ganske mye på disse konsertene, sier festivallederen.

Han røper at underskuddet totalt sett er i størrelsesorden «noen hundre tusen kroner». Blant annet peker Aronsen på at det er restaurantene i Pollen som selger og får inntekt på all drikke og mat.

– Blir det noe annet istedenfor Pollen-konserten i år?

– Ja, for første gang satser vi stort i Bryggebyen på Vindholmen, svarer Aronsen.

Festival-vorspiel i stedet

Konserten han her refererer til, er den som ble sluppet i desember. For etter flere års «fisking» har Canal Street endelig fått Sigrid på kroken – den dyreste artisten festivalen noensinne har booket.

Datoen er 7. juli, stedet er altså Vindholmen, og foruten Sigrid står Arendals egne Torine samt Moyka på scenen. Observante lesere merker seg at datoen for konserten er to uker før festivalen åpner, men dette var datoen Canal Street kunne få – og da slo Aronsen til. Dermed kalles konserten festival-vorspiel.

– Det blir en fantastisk opplevelse nede ved fjorden, lover Aronsen.

UNIK ARENA: Her, på det som i 50 år var industriområdet Vindholmen, blir det Sigrid-konsert i begynnelsen av juli. Fredag slapp Canal Street nyheten, her i campingstoler fra venstre: Bård Torstensen (Canal Street), Mats Aronsen (Canal Street), Kristina Jørgensen (Canal Street), Tom Pedersen fra Arendal Fossekompani Bryggebyen, Arild Aasen fra Sørmegleren Nybygg og Frode Kristiansen fra Sparebanken Sør. Foto: Elisabeth Grosvold