TIL MORINGEN PUB: The September When er klare for Morinen pubs jubileumskonsert i 2020. Foto: Ingvild Lindås

Se hvem som skal skape «stinn brygge» på Hisøy

The September When, med Morten Abel i spissen, er klare for neste års jubileumskonsert på Moringen pub, Kolbjørnsvik.

– Alt ligger til rette for at det blir både «stinn brygge» og fantastisk gildt, sier Espen Friisø Orre på vegne av Moringen pub i Kolbjørnsvik, Arendal.

Han har akkurat sluppet neste års headliner – ingen ringere enn The September When:

Morten Abel & co. skal spille på det som blir Moringens femtende sommerkonsert på brygga, lørdag 18 juli 2020.

– Det gikk i boks!

– Nå er vi jublende glade og fornøyde. Dette har vi hatt lyst til helt siden vi hørte om at The September When skulle ut på veien igjen i år. Mange av våre gjester har mast om at vi må prøve å få The September When til brygga i Kolbjørnsvik, så i år var vi tidlig ute og viste vår interesse for stavangerbandet. Det gikk rett og slett rett i boks. Det er helt fantastisk, sier Orre i pressemeldingen.

GLEDER SEG: Espen Friisø Orre (t.v.) og med Lasse Svenstrup Andersen i arrangørteamet, her på et arkivbilde. Foto: Tore Ellingsen

Han nevner at frontfigur Morten Abel også spilte på den forhåndsutsolgte konserten i Kolbjørnsvik sommeren 2017. Den gangen fortalte stjernen om familien i Arendal, og om «herlige sommerferier i byen som barn».

Og i 2020 tar Abel altså med seg bandkameratene til samme by, klare for å by på klassiske hits som «Bullet Me», «Cries Like A Baby» og «Can I Trust You».

Bryggekonsertene i Kolbjørnsvik:

Moringen Pub har tradisjon for å arrangere en større bryggekonsert i Kolbjørnsvik lørdagen før Canal Street.

Festen holdes blant gamle hus i et miljø fra 16- 17- og 1800-tallet.

Under konsertene blir hele «vika» avsperret, og scenen står bokstavelig talt på bryggekanten

I 2017 hadde man for første gang et lokalt oppvarmingsband, noe som siden har blitt etablert.

Les mer her (ekstern lenke)

Surferock

Som support får Abel og The September When et band med en solid lokal forankring: The Beat Tornadoes ble riktignok til i Oslo, men domineres av musikere fra Aust-Agder.

Geir Emanuelsen (bassgitar) og Bjørn Haglund (gitar) er fortsatt med i surferockbandet, som også inkluderer Grimstad-bassist Jørn Raknes.

Les også
Oppringt av Little Steven

Agderposten har tidligere omtalt hvordan The Beat Tornadoes påkalte seg oppmerksomheten til ingen ringere enn Bruce Springsteen-gitarist Little Steven.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Med dette dobbelt-slippet satser Espen Friisø Orre på at brygga i Kolbjørnsvik fylles til randen.

«Fordi det er gildt»

I 2020 blir det som nevnt 15-årsjubileum for bryggekonserten.

– Vi gjør dette fordi vi syns det er sabla gildt. Mange nærmest forlanger, og forventer, at det skal være en sommerkonsert med et «topp-ti» band i Kolbjørnsvik, ellers gidder de ikke å komme. Det er ingen tvil om at konkurransen om de største bandene har hardnet til, spesielt på sommeren, noe som naturligvis også driver prisen opp. Vi er derfor stolte og fornøyde med at vi nok en gang klarer å få til en sommerkonsert med et stort navn på plakaten, og håper at billettene blir å finne under mange juletrær denne julen, sier primus motor Espen Friisø Orre.