Se hvem hun fikk samlet til musikkvideo

Den svært Tromøy-baserte musikkvideoen med lokale fjes og et viktig budskap har tatt av på nett.

De synger alle om å være en venn: en velkjent politimann, en MGP-artist, en skuespiller/lokalavisredaktør. Alle med bakgrunn fra Tromøy (se hele listen nederst i saken).

Men la oss begynne med Vibeke Dehli. Det var prosjektlederen for Tromøy fritidsforum som fikk ideen til videoen har blitt delt massivt på Facebook.

TOK INITIATIVET: Vibeke Dehli er prosjektleder for Tromøy Fritidsforum. Foto: Privat

Dehli skriver til Agderposten:

«Som så mange andre, er vi satt ut av drift til å skape sosiale møteplasser og et trygt sted for barna på Tromøy å være. Vi har snakket mye om å ha et felles slagord for å vise at vi står sammen her på Tromøy i denne vanskelige tiden. I tråd med fritidsforumets visjoner tenkte jeg på slagordet #væreenvenn. Da kom tanken om VENN-sangen raskt inn i mitt hode. Jeg har personlig alltid likt den sangen, og teksten var plutselig bare veldig passende.»

Nå måtte hun, for det ene, få folk til å ville synge. Det andre var å få noen til å sette det sammen. Etter det Dehli kaller «tidenes ringerunde», var det imidlertid kun positive svar.

Tromøy-produsent Kenneth Sandåker åpnet musikkstudioet sitt i Froland. Sangerne, som også hadde sagt ja, kunne komme og spille inn hver for seg – med gode smitteverntiltak som håndsprit og avstand på plass, forteller Dehli.

Samme Sandåker samlet noen av sine kontakter og lagde et komp til sang-bidragene. Isak Knutsen (også fra Tromøy) har redigert råmaterialet.

– Sist jeg sjekket hadde nærmere 25.000 sett filmen. Den var delt rundt 400 ganger på Facebook. Responsen har virkelig vært over all forventning, sier Vibeke Dehli.

Disse medvirker

Kenneth Sandåker (produksjon, vokal)

Kristian Vågsnes (bass)

Preben Kobro (gitar)

Lucas Fagervik (tangenter)

Stian Wisler (groove)

Torbjørn Trommestad

Johnny Sandåker

Bjørn Olav Edvardsen

Caroline Kristiansen

Raylee

Norunn Terkelsen

Harald Dose

Ingrid Ovidia Narjord Dose

Ellen Oland

Espen Robsahm Kjørven

Vibeke Dehli

Merete Haslund

Hans Inge Fagervik

Ingrid Holm Eskelund

Esben Holm Eskelund

Lars Peder Holm

Anne Gundersen

Liva Nordhus

Christoffer Garcia de Presno

Hedda Dehli Frøstrup