Underwing på scenen på Lille Torungen i Arendal kulturhus lørdag 7. september 2019.
Underwing på scenen på Lille Torungen i Arendal kulturhus lørdag 7. september 2019. Foto: Inger Stavelin

Rockere: Det er OK å snakke om følelser

Det kan virke hardt når rock og metall dundrer fra scenen. Men karene er opptatt av psykisk helse og følelser.

Et av Sørlandets unge, ambisiøse band, Underwing, var headliner da Arendal kulturhus inviterte til metallkveld i Lille Torungen lørdag kveld. Før de entret scenen, varmer det unge metallbandet Damnation fra Kristiansand opp publikum.

For yngre og eldre

– Vi spiller litt mykere og lettere ting, så det blir en kveld for både yngre og eldre. Vi har litt tungt materiale vi også, og spiller de beste låtene våre, lover bandmedlemmene i Underwing til Agderposten i forkant av konserten.

Kveldens besetning var Enyeto Kotori (vokal), Magnus Christiansen (gitar og vokal), Thomas Myhren (gitar) og Joachim Walle Michalsen (trommer), pluss gjesteartist Murphy på bass.

Karene i Underwing er i alderen 24–29 år og kommer fra Grimstad og Arendal. De har fast tilhold på Munkehaugen, der de øver 3–4 dager i uka.

– Vi jobber veldig hardt for å bli det beste vi kan. Det er jo en våt guttedrøm å kunne leve av musikken, og vi håper vi er på vei dit nå, sier bandmedlemmene.

Underwing fra Grimstad og Arendal har konsert på Lille Torungen i Arendal kulturhus 7. september 2019.
Underwing fra Grimstad og Arendal har konsert på Lille Torungen i Arendal kulturhus 7. september 2019. Foto: Inger Stavelin

De har sin egen Youtube-kanal med musikk og videoer, bygger ut drifter nettsiden sin, drar på turneer og holder konserter med egen musikk.

Invitert til Sørveiv

– I fjor var vi på Sørveiv, den største rockeeventen etter By:larm, og delte ut visittkort og promoterte oss sjøl. I år er vi invitert! forteller de glade og entusiastiske. Sørveiv er 1.–2. november i Kristiansand.

I kulturhusets omtale av Underwings musikk, heter det: «Ved å blande de svingene rytmene fra 70-tallets rock, den melankolske atmosfæren fra 90-tallets grunge og kompleksiteten fra moderne progressiv metal har bandet lagd et lydbilde som best kan beskrives som progressive grunge».

Psykisk helse

Det kan til tider høres ganske hardt ut. Men Underwing er opptatt av psykisk helse, og flere av tekstene handler om det.

– Vi har fått gode tilbakemeldinger på at musikken vår kan være til nytte når folk har det tungt. Vi ga 20 prosent av inntektene på vår første plate til Rådet for psykisk helse i 2017, og kunne overrekke 8.000 kroner til dem i Oslo, forteller de.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Bandet ble etablert i 2016, og ble kåret til Årets talent på Rytmisk Fabrikk på Munkehaugen samme år. I 2017 vant de Canal Streets talentkåring Understreet, noe som førte dem til festivalens hovedscene året etter. I 2017 slapp de også sin første EP, som fikk gode kritikker. I sommer ga de ut EP-en «Spirals» på vinyl, og de var booket til Hove Music Festival – den som gikk konk – i år.

– Nå skal vi endre fredag den 13. fra å være en ulykkesdag til en lykkedag. Den 13. september slipper vi nemlig vår neste låt over alt der musikk streames, og vi tror folk vil elske den! sier karene på telefon til Agderposten før konserten i Lille Torungen på kulturhuset i Arendal.

Da Agderposten var innom konserten lørdag kveld, var rundt 30 tilhørere der.

inger.stavelin@agderposten.no