Politibetjent Torbjørn Trommestad tok en «Miley Cyrus» da han svingte seg naken over scenen på en kule.
Politibetjent Torbjørn Trommestad tok en «Miley Cyrus» da han svingte seg naken over scenen på en kule. Foto: Elisabeth Grosvold

Politianmelder sine ansatte

Bak villskapen, nakenscenene og grovisene, oser politibetjentene av en enorm kjærlighet til jobben sin.

En liten smakebit fra revyen:

 

Agderposten ba politimester Kirsten Lindeberg anmelde sine ansatte. Her er hennes mening, ført i pennen av journalist Marit Elisabeth Strand:

Før jeg utdyper den absurde galskapen man aldri hadde trodd man skulle få se på en scene, må jeg bare si det med en gang: Strålende show! Så bra levert at det overgikk mine skyhøye forventninger.

Politibetjentene Schulze-Krogh og Trommestad evner å fremstå som profesjonelle politifolk til ryggmargen, slik undertegnede er opptatt av at de skal være, selv når de kler seg nakne. Hele tiden formidles en glede og kjærlighet til yrket.

Fritt omdiktet og rørende Bjørn Eidsvåg-melodi om politiet som hjelper stakkarer på jakt etter fyll, dop og sex.
Fritt omdiktet og rørende Bjørn Eidsvåg-melodi om politiet som hjelper stakkarer på jakt etter fyll, dop og sex.
Politiuniformene ble gradvis strippet av.
Politiuniformene ble gradvis strippet av.
Schulze-Krogh dansende i ballong.
Schulze-Krogh dansende i ballong.
En begeistret politimester Kirsten Lindeberg kan ikke få fullrost sine morsomme ansatte, og gir sekser på terningen.
En begeistret politimester Kirsten Lindeberg kan ikke få fullrost sine morsomme ansatte, og gir sekser på terningen.
Trommestad før han forsvinner inn i ballongen.
Trommestad før han forsvinner inn i ballongen.

{{imageLeft}}

Naken på kule

Den største styrken til de to medvirkende, er at de ikke finnes selvhøytidelige, og byr på seg selv til de grader. Mitt favorittnummer er betjentenes innkrypning i store ballonger, for så å danse og sprette rundt på scenen. Surrealistisk. Er det virkelig mulig? Synet som garantert brenner seg fast på netthinna, antakelig til evig tid, er synet av betjent Trommestad som svinger seg over scenen, kliss naken på en rivningskule, med egenprodusert tekst «Her kommer det en pol’timann» i ekte Miley Cyrus-stil. Det er umulig å holde tårene tilbake.

Grovt språk

Språkbruken er grov: «Kan e få se på kølla di?», «erigerte brystvorter», «eg ser at du er kåt, men eg kan ikkje skaffe høne te deg». Slik bør det være. Politispråket er på mange måter røft, og gjenspeiler en røff hverdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

{{imageLeft}}

Undertegnede var godt kjent med at spesielt Trommestad har god sangstemme. Det er bevist under diverse politifester. Men at de er så flinke til å danse, helt uten hemninger, kom som en overraskelse. Selv kun iført én liten tråd foran det viktigste utstyret, holdes ingenting tilbake hva gjelder rytme og innlevelse.

Publikum loves å få den hele og fulle sannheten om politiet – og litt til. Det får man. Som politimester lærte jeg også noe nytt, jeg har nemlig aldri før sett demonstrasjon av hvordan en likpose fungerer. Den pent pyntede damen som ble plukket ut blant publikum tok det sporty, til tross for at resten av forestillingen måtte tilbringes i en klumpete likpose.

{{imageLeft}}

Personlige avsløringer

Politibetjentene byr også på egne, personlige avsløringer, blant annet bestikkelser av ansatte i politidirektoratet. Hele forestillingen balanserer hårfint på kanten av stupet, og selv om det av og til går skeis og de havner utfor scenekanten, blir det aldri for mye.

Forestillingen brytes fint opp av morsomme filmklipp av Nattpatruljen. God, profesjonell bistand til lyseffekter. Det eneste som ergret meg under forestillingen er at politidirektøren og toppledelsen i politiet ikke var i salen, og dermed gikk glipp av en stor opplevelse.

Jeg lover at mine to ansatte ikke blir kalt inn på teppet hos undertegnede på mandag. Det må i så fall være for å gi dem en ekstra blomsterbukett. Jeg håper inderlig at vi får se mer av disse politibetjentene på en scene, og det tror jeg, for disse karene har mye å by på. Hvor i all verden det kommer fra, vet ikke jeg, men svaret må være innerst i sjelen på en dedikert politimann.

{{facts}}

Terningkast: 6

Et show om, av og med politiet.

Medvirkende: Fredrik Schulze-Krogh og Torbjørn Trommestad.

Total varighet: Cirka 1 time og 30 minutter.

Sted: Store Torungen, Arendal kulturhus.

Antall publikummere: 550 fredag 28. november, og 700 (full sal) lørdag 29. november.

Anmeldelsen er basert på forestillingen lørdag.

Anmeldt av: Politimester Kirsten Lindeberg.