STOLTE MALERI Denne stolte trioen viste frem sine flotte malerier etter kurset. - Dette var veldig gøy, sa Sophia Hopstock Rausch (7, t.h.) sammen med Sarah Elise Solsvik (7) og Markus Hopstock Rausch (4). Foto: Tobias Bjerkholt Svensson

Strømmet til Sand for å male pingviner

«Hele» Arendal tok turen innom da Vebjørn Sand hadde pop-up-galleri og malekurs for barn i sentrum.

– Jeg visste ikke at når man blandet blått og gult, så ble det grønt, sa Sophia Hopstock Rausch (7) etter malekurset med Vebjørn Sand.

Fikk låne bilde: Litt ekstra heder ble det på Markus Hopstock Raush (4) da Vebjørn Sand valgte å vise frem fire-åringens maleri på malekurset. Foto: Tobias Bjerkholt Svensson

– Det var veldig gøy å lære å male ordentlig, sa sjuåringen.

Noen heldige barn fikk også litt heder og applaus for sine malerier.

– Det var veldig gøy at han viste fram bildet. Jeg liker veldig godt å male også var det flott å lære litt teknikker, sa Aima Svendsen – en av de heldige som fikk vist fram sitt bilde av Vebjørn Sand.

Gøy å lære: - Dette var veldig lærerikt. Det var gøy å lære noe nytt, fortalte Aima Svendsen (12) til Agderposten etter kurset. Foto: Tobias Bjerkholt Svensson

Pingvin fra Dronning Mauds land

Gratis malekurs med Vebjørn Sand slo an blant barna – galleriet i sentrum var tettpakket.

Fulgte nøye med: Det var mange øyne rettet mot instruksene fra læremester Sand. Foto: Tobias Bjerkholt Svensson

Motivet som skulle males var ikke helt tilfeldig.

Etter inspirasjon fra en av kunstnerens tidligere reiser til Dronning Mauds land skulle barna få hjelp til å male pingviner, noe kunstneren har blir godt kjent for.

Med god hjelp fra læremester Sand fikk barna god instruks i hvordan de skulle male den perfekte pingvin.

Populært: Det var trangt om plassen på Vebjørn Sands pop-up-galleri i gågaten. Foto: Tobias Bjerkholt Svensson

Stor suksess

Pop-up-galleriet åpnet onsdag, og er en del av en større reise rundt omkring i Norge. De siste tre ukene har galleriet hatt sitt tilhold i Storgata i Grimstad. Også der holdt den velkjente kunstneren malekurs for barna

Agderposten hadde tidligere denne uken en prat med Vebjørns tvillingbror, kunstner og poet Aune Sand som også var med til Arendal. Dette sa Aune Sand om utstillingen den gang.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Pingvinmaling: - Vi skal male pingviner, fortalte Vebjørn Sand til barna i Arendal. Foto: Tobias Bjerkholt Svensson

– Egentlig skulle vi bare ha én utstilling, men så bare fortsatte det og nå har vi snart vært 80 steder i hele landet gjennom fem år, sier Aune Sand.

– Vi gjør dette for å vise hvor vi startet; en drøm ble til en mulighet, en lek. Vebjørn sier at det aldri har vært så gøy å male som nå!