KRITIKERROST: Kristin Asbjørnsen er en av de mest kritikerroste stemmene i europeisk musikk gjennom de siste 20 år. Foto: privat

Kritikerrost stemme i Jazzklubben

Det er tett mellom konserthøydepunktene i jazzklubben: Torsdag 14. november entrer trioen Kristin Asbjørnsen – vokal, Olav Torget – gitarer & vokal og Suntou Susso – kora & vokal scenen i Lille Torungen når jazzklubben inviterer til høsthalvårets 7. konsert.

Kristin Asbjørnsen er en av de mest kritikerroste stemmene i europeisk musikk gjennom de siste 20 år. Hennes kunstneriske uttrykk har møtt stor interesse gjennom mangeårig internasjonal virksomhet. I 2018 ga hun ut albumet “Traces Of You” til strålende omtaler både i Norge og internasjonalt.

Det er musikk fra denne platen publikum får høre på konserten.

Sangene på albumet åpner nytt terreng i Kristins mangefasetterte univers. Med sterk meloditeft og poetisk lyrikk veves gitarer, vestafrikansk kora og stemmer sammen i et særdeles vakkert og meditativt lydlandskap. Musikken bærer avtrykk fra vestafrikansk musikk, vuggesanger og kontemplativ, nordisk jazz.

Albumet tar utgangspunkt i sanger fra Kristins bestillingsverk “Traces of You” for Global Oslo Music i 2016, med fremføringer bl.a. under Olavsfestdagene, Oslo World Music Festival og Vossajazz.

Sildrende afrikanske ornamenter står i lekende dialog med et klangfylt gitarunivers. Kristins lyrikk er oversatt til vestafrikansk mandinka, i berørende samsang med Suntou. Sangene er som váre fornemmelser; om livsavtrykk, nærvær og kjærlighetens omdannelser.

Utgivelsen ble etterfulgt av konserter i Norge, Tyskland, Italia og Spania. Trioen var et av de norske innslagene på Jazzahead i Bremen i april i år, en av verdens viktigste møte- og markedsplasser for jazz, og hadde også nylig konsert under bokmessen i Frankfurt.

Nå blir Arendalspublikummet invitert inn i denne trioens musikalske univers.

Kristin Asbjørnsen er en av de mest originale stemmene i norsk musikk, og det er alltid en stor opplevelse å høre henne på scenen. Det er duket for en unik konsertopplevelse med Kristin og hennes to eminente musikere.

Konserten er i samarbeid med Sørnorsk jazzsenter og er del av trioens turné på 5 konserter i Agder og Telemark i regi av jazzsenteret.

Sagt om albumet TRACES OF YOU:

Artikkelen fortsetter under annonsen.

«Kristin Asbjørnsens nye plate er ikke bare tidløs, den virker også stedløs, og kan fort bli stående som en bauta i hennes musikalske univers» Vårt Land

”Kristin Asbjørnsen har kanskje aldri vært bedre. En øm, vakker og bevegende høytidsstund der tap, ulike livsavtrykk og den omskiftende kjærligheten besynges med inkluderende varme.” Aftenposten

"Fabelaktig miks av norsk og afrikansk" Dagbladet

"Når alt stemmer. Kristin Asbjørnsen kommer tilbake med et album der stemmer, sanger og

strengeinstrumenter går opp i en perfekt helhet …” Dagsavisen

Artikkelen er innsendt av Aust-Agder musikkråd via sideblikk.agderposten.no