KLAR: Bjørn Olav Edvardsen er klar før delfinalen i kveld. Her sammen med venninne Marianne Hovden og forloveden Jan André. De er klare for sofafest! Foto: Privat

Heiet fra sofaen: – Kjenner det i magen

Låtskriver Bjørn Olav Edvardsen fikk plass i MGP-finalen lørdag kveld. Han kunne ikke være til stede ved scenen, og fulgte spenningen fra sofaen.

– Jeg kjenner det litt i magen nå. Jeg er så spent, fortalte Bjørn Olav Edvardsen på telefon til Agderposten bare timer før det braket løs.

Det holdt hele veien inn da 24 år gamle Erika Dahlen (Imerika) fra Orkdal sto på MGP-scenen lørdag kveld med låten «I Can't Escape» i den siste delfinalen.

Denne har Edvardsen vært med å skrive, sammen med blant annet Ben Adams fra A1.

«I Can’t Escape» handler om å komme seg videre etter et brudd.

- Låten er stillestående og utypisk i Grand Prix-sammenheng, men vinner faktisk på det, skriver anmelder Øyvind Rønning i Dagbladet - og legger til at dette er en låt som vil vokse.

– Vi har sett filmer og snikfoto fra prøvene, og det høres veldig fint ut. Så nå er jeg spent på hvordan det blir på skjermen, sa Bjørn Olav Edvardsen til Agderposten før det ble klart at låten fikk plass i finalen.

Den norske finalen er neste lørdag.

Imerika: 24 år gamle Imerika er videre i MGP, med låt skrevet av Bjørn Olav Edvardsen fra Tromøy. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK
MGP-delfinale 13.februar

IMERIKA: «I Can’t Escape»

Tekst/melodi: Erika Dahlen (IMERIKA), Bjørn Olav Edvardsen, Morten Franck og Ben Adams

RIVER: «Coming Home»

Tekst/melodi: Thomas Heiland, Lennart Karlsen, Magnus Claussen, Simen Meland Handeland og Tommy La Vardi

TuVeia: «Bli med meg på gar’n»

Tekst/melodi: Kristian Galaaen Bredalslien, Roar Galaaen Bredalslien, Bendik Johnsen, Torgeir Ryssevik, Carl-Henrik Wahl, Jonas Holteberg Jensen, Sindre Timberlid Jenssen og Sarah A.V. Johnston

Ane. Fin: «Walking In My Sleep»

Tekst/melodi: Ane Caroline Finstad (Ane. Fin), Niklas Rosström, Espen Andreas Fjeld, Kim Rune Hagen og Vebjørn Jernberg

MGP-BJØRN: Låtskriveren har fått laget egne munnbind, som han har sendt rundt til venner, fans og familie. Foto: Privat

Bjørn Olav Edvardsen feirer fra sofaen med forloveden og ei venninne.

– Vi skal kose oss og heie fra sofaen, kanskje på bordet også! sier Edvardsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Godt med lokal støtte

Tilbakemeldingene siden låten ble sluppet, har vært overveldende.

– Det har vært fantastisk! Det har vært mye meldinger fra fjern og nær, også fra Tromøy og Arendal. Det er så utrolig godt med støtten lokalt. Det er utrolig stas å få være med på starten av en ung og lovende artists karriere, legger låtskriveren til.

– Det er veldig viktig å kose seg og glede seg til ting. Det blir glitter og stas i kveld, og mye variert i denne runden. Det er godt å ha noe å glede seg til, sier Edvardsen.

Les også
– Hvis låta går videre, er det to Tromøygeiter i finalen

Grimstad-mann dukker opp

Forhåndskvalifiserte Rein Alexander fremførte sin forhåndskvalifiserte låt «Eyes Wide Open» i delfinalen.

Der er også en lokal kjendis med på laget – Kjetil Mørland fra Grimstad, som har skrevet låten sammen med Christian Ingebrigtsen. De to skrev også fjorårets vinnerlåt, «Attention» med Ulrikke Brandstorp.

– Det er utrolig gøy at sørlendingene hevder seg. Vi er godt representert i år, med både Mørland og Raylee, legger Edvardsen til.

Les også
Raylee sikret finalebillett med ellevilt show
FJORÅRET: Ulrikke Brandstorp vant med låten som hun har skrevet sammen med Christian Ingebrigtsen (t.v.) og Kjetil Mørland. Foto: NTB scanpix
Les også
Han var borte fra rampelyset i fire år. Nå er The Voice-Bjørn Olav tilbake med singel - og forlovelse