GLADMELDING: Det blir kammermusikkfestival i Risør også i 2020, tross korona. Her fra en konsert på Stangholmen i 2011. Arkiv

Klarsignal til musikkfestival: Styret lover den blir smittesikker

Risør kammermusikkfest blir mindre enn planlagt, men gjennomføres med koronarestriksjoner. Noen arrangementer avlyses, men festivalledelsen er glade for at det er mulig å invitere til livemusikk igjen.

Festivalstyret bekrefter beslutningen i en pressemelding torsdag kveld.

– Vi skal lage en smittesikker festival, lyder meldingen fra Risør kammermusikkfest.

Det blir imidlertid flere store endringer i det opprinnelige festivalprogrammet. Ingen internasjonale musikere kan komme, men gjestende norske musikere vil komme til trehusbyen 23.–28. juni.

Les også
I dag sa styret ja til å arrangere denne festivalen tross korona-restriksjoner

I tråd med anbefalingene fra myndighetene om at arrangementer med begrenset antall publikummere godkjennes, innstilte festivalstyret om en tilpasset utgave av årets musikkfest i et møte 2. mai.

Det var lenge uklart om festivalen lot seg gjennomføre på grunn av koronaviruset, men etter at Risør kommune og kommuneoverlegen gikk med på planene kunne Risør kammermusikkfest sende ut invitasjonene på nytt.

Konserter med restriksjoner

Festivalledelsen er tydelige på at restriksjoner vil sette preg på sommerens festival, men lokker med uforglemmelige konserter til de som er så heldige å få billetter.

Ifølge pressemeldingen skal det avholdes til sammen elleve konserter i løpet av festivalperioden, hvorav ti i Risør kirke og én i Hollenderhagen lørdagen. Alle arrangementer skal møte smittevernrådene, og mange av de vanlige arenaene egner seg ikke. De har enten blitt flyttet til Risør kirke eller avlyst.

I Risør kirke blir det kun mulig med 100 publikummere på hver konsert.

– Ekstra viktig

Det er også begrensninger på hvor mange musikere som kan spille sammen, og det er heller ikke tillatt med øvelser på samme måte som tidligere.

– Vi er veldig glade for at det igjen er lov å arrangere konserter og ønsker å være med på få kulturlivet i gang. Vi ønsker å gi musikkopplevelser til vårt publikum, i år kjenner vi at det er ekstra viktig, heter det i pressemeldingen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

De som har kjøpt billetter til avlyste konserter vil ifølge pressemeldingen får informasjon om refusjoner.