HEFTIG: Tacobitch er kjent for grensesprengende liveshow og spiller for ungdom i Arendal onsdag. Foto: Helge Brekke

Klar for kulturuke for ungdom

– Til ungdom i Arendal: Få med dere Foxxfest.

Det sier festivalsjef Kirsti Kobbeltvedt om ungdomsuken som starter i Arendal førstkommende mandag. Arrangementene er for alle mellom 13 og 25 år.

– Foxxfest er ungdommenes uke, med et unikt tilbud innenfor musikk, dans, film og ulike kunstuttrykk. Vi har samlet alt på Kulturkammeret slik at du skal bli bedre kjent med vårt nye folkelige kulturbygg.

Onsdagstaco

Onsdag kveld blir det konsert med Tacobitch på Kraftverket scene – tidligere kalt diskoteket på Kilden.

– Tacobitch sprengte alle grenser for hva et liveshow kan være på by:Larm i 2019, ifølge pressemeldingen fra arrangørene.

Middag også

– Vi håper ungdommene kommer innom i god tid før konserten, får med seg middag og et av våre mange workshops, før de avslutter dagen med en fest av en konsert, sier festivalsjefen.

Mange av workshopene er fullbooket, men det er ledig plass på Dans for nybegynner» og på Innføring i dragsminke.

Ida Louise Sundby fra Deep down dopeizm holder dansekurset for nybegynnere innenfor dansestilen hiphop og waacking.

Fredagskonsert

Fredag er det konsert med Emma Steinbakken, i likhet med onsdagskonserten er den gratis.

– Henne første låt Not Gonna Cry har streamet over 18 millioner ganger. I 2019 spilte hun sin aller første konsert på by:Larm, slapp debut-EP-en og ble signert både til Tyskland og USA. Hun har 605.906 månedlige lyttere på Spotify. Nå kommer hun til Arendal, heter det i pressemeldingen. Blåsen Kunsthavn, ved festivalsjef Kirsti Kobbeltvedt, er sammen med sine samarbeidspartnere stolte over å kunne tilby et så variert og helprofesjonelt tilbud her på Kulturkammeret.

Det blir også tatoveringskurs, dansekurs for viderekomne, skuespill- og filmworkshop. Og på dagtid mandag og tirsdag er det danseforestilling – Into the deep med Deep down dopeizm, et streetdance-crew fra Oslo, – som ble etablert i 2009.

Foxxfest er en utvidelse av Barnekunstfestivalen og produseres av Blåsen kunsthavn AS. Den gjennomføres i samarbeid med Kulturkammeret, Ung kultur møtes, Arendal kommune – DKS, Heidrun Sangvik, og Dansenett Norge.

Alle som skal på konserten må for øvrig covid-19 testes klokken 18.00 før konsertstart.