VIDEO: Johnny Sandåker (gitar og sang) og Kristian Vågsnes (bass) spiller konsert på Facebook torsdag. Her fra promoen som ble lagt ut tirsdag kveld. Foto: Skjermdump

JohnnyBoy med 100 prosent gratis webkonsert: – Ikke lov å vippse eller tipse

Johnny Sandåker synes det er viktig at folk har det gøy og koser seg nå i disse koronatider. Derfor inviterer han til gratiskonsert på Facebook. Og han MENER gratis.

Den populære Arendals-musikanten JohnnyBoy – Johnny Sandåker – delte en video på Facebook tirsdag kveld for å reklamere for konserten. I videoen sier han:

– I disse vanskelige koronatider fant jeg ut at vi må gjøre noe gøy. Vi må kose oss og ha det gøy. Så jeg ringte min gode venn Kristian og spurte om vi ikke skulle ha en konsert. Det ville han, og den skal være heilt gratis! Det er ikke lov å vippse eller tipse eller noen ting. Dette er kun for å glede alle dere som sitter i de ... ti hjem som kanskje har lyst til å se på oss.

Veldig naturlig beskjeden

Kameraten Kristian Vågsnes, bassist i Clutterbillies, kommenterer:

– Du er veldig naturlig beskjeden!

Det er Johnny enig i, men oppjusterer antallet noe:

– Jeg håper veldig veldig mange har lyst til å se på oss! Kanskje det kommer en liten avsløring...

Johnny Sandåker er overveldet over responsen når Agderposten snakker med ham onsdag kveld. På de timene er videoen spilt av over 11.000 ganger, og godordene og heiaropene hagler i kommentarfeltet.

Han har aldri delt noe på Facebook før som har fått like god respons, forteller han.

Og bedyrer at han gjør det bare for å lyse opp og glede folk i en grå og trist tid.

Pinlig historie

JOHNNYBOY: Johnny Sandåker synes det er moro å glede andre, og vil heller ha positiv respons enn penger for konserten sin. Foto: Privat

– Men du sier i videoen at det kanskje kommer en liten avsløring. Er dette kanskje et digert reklamestunt?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Nei! Jeg skulle nesten ønske det var det! sier han og ler. Nå skulle han hatt en ny låt eller plate å selge, for nå har han virkelig mange positive folks oppmerksomhet.

– Nei, jeg skal ... rippe opp i en gammel og pinlig historie. En hemmelighet fra 1989. Jeg var 15 år, sier han. Han tror selv dagens unge mediebrukere vil ha moro av å høre hele den historien, for både Instagram og NRK P3 begynte å pirke den i moderne tid...

Johnny Sandåker er selv profesjonell musiker, og opplever også at jobbene og inntektene forsvant med trylleordet korona. Han skjønner at noen av hans kolleger legger ut både kontonummer og vippsnummer for å prøve å skaffe seg inntekter på nye måter. Men etter at regjeringen lovet at musikerne skulle få 80 prosent av inntekten sin etter 16 inntektsløse dager, tenker han at det er lov å være med på den store, nasjonale dugnaden.

Galen

– Det er sikkert mange musikere som synes jeg er galen, som ikke benytter denne sjansen til å få inntekter. Men jeg har virkelig lyst til å bidra med å spre glede i en tøff tid for mange. De mange positive tilbakemeldingene jeg har fått nå varmer veldig, og betyr mye mer for meg enn de små pengene som ville kommet inn, mener han.

Han lover å spille mange fine låter, og på videoen drar han og Kristian blant annet Postgirobygget og Arne Hurlens populære sang om «Kjærlighet».

Konserten sendes fra Clutterbillies studio på Blakstadheia i Froland, og går direkte på Facebook «rundt» kl. 20 torsdag, og varer en god times tid, hvis folk koser seg, sier han.

Forslag

– Hvordan skal du vite om folk koser seg, når det bare er Kristian og du som er på konserten?

– Jeg skal ha et nettbrett liggende ved siden av, og følge med på om vi får noen respons. Kanskje noen kommer med forslag til hva vi skal spille og sånt, sier han til Agderposten. Og avslutter som han gjør på videoen:

– Mi gleder oss!

Setesdølen Kim Rysstad var en av de første norske artistene som tok i bruk digitale plattformer å ha konsert på. Det kan du lese mer om her:

Artikkelen fortsetter under annonsen.