annonse

Jazz? Pop? – Det er bare musikk

CANAL-KLAR
CANAL-KLAR: Ellen Andrea Wang kommer til Arendal. (Foto: Pressebilde)
SJANGERMIKS
SJANGERMIKS: Wang har aldri vært redd for å utfordre sjangere, der hun blander pop-elementer inn i sin jazzmusikk, heter det i pressemeldingen. (Foto: Pressebilde)

Spelemann-nominerte Ellen Andrea Wang er klar for Canal Street.

Tarald Reinholt Aas

«Hun er litt trøtt av å svare på om hun er jazzartist eller popartist eller hva? Som hun sier: – Det er bare musikk. Vi har gleden av å presentere Ellen Andrea Wang på Canal Street med sin egen fantastiske trio!»

Slik presenterer festivalsjef Mats Aronsen i Canal Street sin ferskeste artist.

Bassist og vokalist Ellen Andrea Wang slapp høsten 2017 sitt nye album Blank Out i høst på Jazzland Recordings. Hun har skrevet all musikk og vært produsent på alubumet.

Onsdag ble hun nominert til Spelemannsprisen for samme album.

Noe som bare skulle mangle, mener Mats Aronsen.

Og hun er allerede, skriver han i pressemeldingen, i den europeiske jazzeliten.

«...den gutsy tonen hun får frem i samarbeid med kontrabassen sin, er hun ganske alene om. Det vil aldri slutte å forundre og glede meg at gode musikere finner sin egen tone på instrumenter der alle burde kunne ha like begrensninger og forutsetninger. Det er liksom det samme oppsettet med strenger, hals og kasse, likevel klarer man lage lyder som ingen andre bare ved hjelp av fingertupper, stil og personlighet. Man får tilbake troen på livet av sånt», har Audun Vinger i Dagens Næringsliv skrevet om den Canal Street-klare artisten.

Når Wang lørdag 28. juli stemmer kontrabassen til konserten i Arendal, har hun med seg Andreas Ulvo på tangenter og Erland Dalen på trommer.

tarald.reinholt.aas@agderposten.no

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på agderposten.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse

annonse