Denne artikkelen er innsendt av arrangørene:

«Kunst & kanari» ble arrangert for første gang i fjor med godt besøk, og begge Lions-klubbene fortsetter i samme ånd og tradisjon. Over 25 kunstnere, brukskunstnere og andre utstillere blir med slik at det også denne gang blir en allsidig mønstring av lokal kunst og samlerglede.

Lions-klubbene har tatt mål av seg til å bekoste en hjelpesending med trailertransport til Moldova/Ukraina. Hele overskuddet går nemlig lørdag til Agder-Telemark aksjonen, forteller Ulrik Sissener Kirkedam og Jens P. Christensen.

– For å nå dette målet trenger vi hjelp fra publikum til å skape vårens triveligste salgsutstilling og auksjon.

Agder-Telemark aksjonen har få, men gode hjelpere til praktisk arbeid, men fordi transportkostnadene nærmest har doblet seg, har det vært vanskelig å få inn nok penger til å finansiere disse.

– Målet vårt er å få inn nok midler til å finansiere en egen trailer direkte fra Arendal til Ukrainas grense i Moldova, hvor det befinner seg tusenvis av ukrainske krigsflyktninger.

Postkortsamlere

– Alle kunstnere og kunsthåndverkere vi har hatt kontakt med, gleder seg til arrangementet. Her skal vi vise blant annet akvareller, oljemalerier, fotografier, trearbeider, kniver, porselen og rosemaling. Det blir også en spennende mønstring av militære uniformer og effekter. Det blir gratis å delta og gratis adgang for publikum.

Lions markerer også Arendals 300 års jubileum og inviterer alle postkortsamlere til denne lørdagen hvor gamle postkort med hovedvekt fra Arendal by vil bli stilt ut. Det blir salg av gamle postkort og ikke minst blir det auksjonert ut flere bunker med postkort.

Ved salgsutstillingen vil en provisjon av salget i sin helhet gå til det gode Agder-Telemark-formålet. Det samme gjelder auksjonen.

Ønsker mer til auksjonen

– Auksjonen blir naturligvis et høydepunkt. Vi har allerede mange spennende auksjonsobjekter, men vil svært gjerne ha flere. Vi håper og tror at mange vil ta en ekstra titt i kjeller og loft etter gjenstander som kan gå under hammeren for det gode formålet denne lørdagen.

– Bare ta kontakt med en av oss, sier Kirkedam og Christensen, som også kan fortelle at kunstverk og auksjonsobjektene er utstilt i de tidligere gallerilokalene ved Rema 1000 på His dagene før arrangementet finner sted.

De håper det hele skal bli et trivelig familiearrangement med salgsutstilling, auksjon, tombola og kafé.