GJEDDE: Denne karen fikk en liten gjedde på 438 gram. Foto: Agder Sportsfiskere

Arrangementet, som samlet et stort antall deltakere, ble en kjempesuksess med flotte fangster og mye moro for alle involverte. Dagens høydepunkt var en imponerende suter som veide hele 690 gram, og det var gledelig å se den store fiskegleden den skapte da den kom på land!

Agder sportsfiskere sto for arrangementet med de lokale medlemmene som sto for dagen fortjener en stor takk for å ha lagt til rette for dette flotte arrangementet. De sørget for at alle barna fikk en opplevelsesrik dag ved å tilby gratis is, t-skjorter, caps og ferdige meitestenger med agn. Dette gjorde det lettere for barna å komme i gang og nyte fiskeopplevelsen fra første stund.

Fisking er ikke bare en morsom aktivitet, det er også en verdifull læringsmulighet for barna. Mens de kastet snøret og ventet på at fisken skulle bite, fikk de lære om tålmodighet og vedvarende innsats. De ble også introdusert for naturens mangfold og fiskeartene som finnes i vannet. Denne formen for direkte kontakt med naturen bidrar til å øke barnas bevissthet om økosystemer og betydningen av å bevare dem.

Ikke bare ga Barnas fiskesommer ved Langsævann barna en flott opplevelse, det oppfordret også til samhørighet og fellesskap. De unge fiskerne kunne dele tips og triks, glede seg over hverandres fangster og heie på hverandre når noen hadde en spesielt stor fisk på kroken. Slike opplevelser skaper varige minner og bygger sterke bånd mellom barna.

Barnas fiskesommer ved Langsævann er et eksempel på hvordan man kan fremme en sunn og aktiv livsstil blant barna våre samtidig som de får en dypere forståelse for naturen. Det gir dem muligheten til å utforske og oppdage skjønnheten og gleden ved utendørsaktiviteter.

Innsendt av Hans Egil Hansen, Agder sportsfiskere