Samtidig som Arendal feirer 300 år, runder Arendal kunstforening 150 år. Det markeres med Jubileumsutstillingen 15 – 15 – 150, der byens innbyggere inviteres til å sende inn sine egne kunstverk.

Arbeidet kan være nytt eller gammelt og ha et hvilket som helst visuelt uttrykk. Men, det må vise glimt av byen – slik vi vanligvis ikke ser den.

– Vi ønsker oss uventet skråblikk på Arendal, sier Mark Wennberg, som sammen med kona Daniella van Dijk-Wennberg, kuraterer utstillingen på oppdrag for Arendal kunstforening.

Paret drev kunstforeningen på slutten av 90-tallet. I dag er hun avdelingsdirektør for kunst i Oslo kommune. Han er kunstner og kunstpedagog.

PÅ KUNSTJAKT: Sammen med mannen Mark Wennberg (bak) kuraterer Daniella van Dijk-Wennberg jubileumsutstillingen for Arendal kunstforening. Foto: Nina Zachariassen

Kunstforeningens leder Ann-Christin Hamsun, er glad for å ha Wennbergene til låns:

– Vi har veldig gode minner med Daniella og Mark. Den gang de kom til Arendal fornyet de kunstforeningen og gjorde en veldig god jobb. Nå gleder vi oss til å se resultatet av jubileumsutstillingen, sier Hamsun.

Hun har også invitert Agderposten både som samarbeidspartner og til å stille ut 15 bilder fra sitt arkiv.

– Et veldig hyggelig initiativ, sier redaktør Katrine Lia, som synes utstillingen – med åpning i november – også blir en fin opptakt til avisens eget 150-årsjubileum i 2024.

Premieres

De innsendte bidragene skal juryeres, og 15 bidrag fra 15 personer vil bli valgt ut og honorert med 1.000 kroner.

Juryen vil bestå av kunstforeningens leder Anne Christine Hamsun, kuratorene Mark Wennberg, Daniella van Dijk-Wennberg , i tillegg til Agderpostens redaktør Katrine Lia.

KUNSTLEDER: Kunstforeningens leder Anne Christine Hamsun har invitert Agderposten til samarbeid om jubileumsutstilling i Lindvedske hus. Foto: Nina Zachariassen